Najnoviji audio snimak koji kruži internetom o plaćanju putnih troškova crnogorskim državljanima da iz Srbije dođu na sjutrašnje parlamentarne izbore u Crnu Goru je još jedan u moru dokaza koji svjedoči da se iz susjedne države direktno miješaju u crnogorski izborni proces.

Na audio snimku se čuje da zainteresovani crnogorski državljanin iz Zemuna po preporuci zove izvjesnog Vuka Orovića u Beogradu i interesuje se o tome kako može da dođe na glasanje u Crnju Goru – pita kako može doći do testova na koronavirus bez kojih se u Crnu Goru ne može ući i na koji način će biti

Građanin: Ja bih došao da glasam za DF da više maknemo ovoga. Interesuje me sve i oko testova i putnih troškova.

Orović: Za podatke za testove mi pošaljite podatke a testovi se rade u jednoj laboratoriji i Batajnici, obavijestiću Vas.

Građanin: Trebaju mi testovi za mene i porodicu, i samo ja imam pravo glasa.

Orović: Za vas garantujem test, ali za njih ne. Pokušaću da urgiram kod njih ali ništa ne obećavam.

Tokom razgovora se čuje da Orović kaže da vlada veliko interesovanje za dolazak na glasanje u Crnu Goru i da mu telefon non stop zvoni.

On je pojasnio da oni građani koji nemaju svoj prevoz kupuju kartu koja će im kasnije bitu refundirana, a oni koji idu vlastitim prevozom dobijaju dva bona za gorivo.

Zanimljivo da bonovi za gorivo važe samo na benzinskim pupmama Naftne industrije Srbije NIS koja je u državnom vlasništvu.

Vuk Orović je iz Bara i student je Pravnog fakulteta u Beogradu, a bio je hapšen prilikom protesta u Beogradu u julu ove godine. Sumnjičio se da je policajce gađao kamenicama, ali je nakon sedam dana pušten jer su policajci negirali da je on bio u grupi koja je bacala kamenje na njih.

Cdm

plaćeni putni troškovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here