DPS BAR:

Posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, bila je juče izuzetna prilika da se obiđe i sumira najznačajnije do sada urađeno na teritoriji Opštine Bar, iskaže zadovoljstvo i ponos postignutim, te razmotre i dogovore budući prioritetni projekti, saopšteno je iz OO DPS Bar.

“Sinergija Vlade i lokalne samouprave u protekle četiri godine bila je besprekorna i kroz nju je realizovano mnogo značajnih projekata, ne samo za grad Bar, već za državu Crnu Goru. Impresivna cifra od 24.5 miliona eura predstavlja ulaganja Vlade i Opštine Bar, prije svega u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, ali i u kulturni i sportski život grada. Završen je i pušten u rad vodovodni sistem u naselju Sv. Ivan, projekat vrijedan 1.1 milion eura; do kraja godine biće završen nadvožnjak u Bjelišima, vrijednosti preko 1.5 miliona eura; gradimo Kuću maslina, počinjemo radove na izgradnji gradskog Trga i šetališta u Sutomoru”, navode u saopštenju.

Grad na dvije čarobne obale ne pruža samo mogućnosti za bavljenje turizmom i lučkim djelatnostima, već je i prava oaza za maslinarstvo, vinogradarstvo i poljoprivredu.

Mjere Vlade Crne Gore biće i u narednom četvorogodišnjem periodu podsticajne i usmjerene u pravcu razvoja pomenutih djelatnosti. I ovakav koncept razvoja i onaj koji se odnosi na privlačenje novih investitora, garantuju otvaranje novih, bolje plaćenih radnih mjesta.

“Kapaciteti Slobodne zone Luke Bar još uvijek su nedovoljno iskorišćeni; stoga ćemo raditi na usvajanju niza podsticajnih mjera i olakšica za korisnike Slobodne zone, koje će, vjerujemo, omogućiti i proizvodne djelatnosti. Potencijali Luke Bar su neprocjenjivi: novim i daljim ulaganjima u lučku infrastrukturu, suprastrukturu i mehanizaciju, imaćemo modernu, evropsku luku”, dodaju u toj partiji.

Bar postaje i regionalni zdravstveni centar, koji je uspješno odgovorio i odgovara svim izazovima pandemije COVID 19. Vlada je opredjelila sumu od 400.000 eura, koja će biti utrošena za kupovinu novog skenera, te će nivo zdravstvene usluge biti na većem nivou, a ulaganja u opremu, kao i u specijalizacije i usavršavanje mediciniskog osoblja biće konstanta i u narednom mandatu Vlade.

“Posebno je impresivan plan obnavljanja i valorizacije Starog grada Bara, kroz zajedničke aktivnosti Opštine Bar i Ministarstva kulture. Sigurni smo da je jedno saopštenje tijesno da u njega stane sve urađeno u protekle četiri godine u Opštini Bar. A tek ono što planiramo da realizujemo! Građani Bara su svjedoci i sudionici u svemu tome i poslije 30. avgusta zajedno, odlučno nastavljamo dalje”, zaključuju u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here