Crnogorski elektori Srbije:

Organizacija Crnogorski elektori Srbije (CES) uputila je apel stanovnicima Srbije da se uzdrže od miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore.

“Država Crna Gora ne smije biti izložena pokušaju nasilne destabilizacije. Ne smije se sa strane uticati na svakodnevni život u njoj i ugrožavati joj mir, teritorijalni integritet, ustavni poredak i vladavina prava. Niko ne može osporiti pravo na mišljenje o bilo čemu, ali nikako ne možemo podržati otvorene prijetnje nasiljem i sokoljenje dijela naroda koji živi u Crnoj Gori da djeluju antidržavno, jer smo śedoci kako se to u potonje vrijeme završavalo”, navode u CES-u.

Apeluju i na javne ličnosti da svojim primjerom djeluju umirujuće, da ne dolivaju ulje na vatru“, a takođe pozivaju i sve građane da ne koriste društvene mreže u svrhu nacionalne netrpeljivosti i širenje mržnje, jer je pravo građana Crne Gore da sami odlučuju o svojoj sudbini.

“Duboko vjerujemo da je to ključ za dobrosuśedske odnose dvije republike i da samo na taj način možemo obezbijediti lijepu budućnost”, ističu oni.
Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here