PODGORICA – Crna Gora će zaštititi svakog građanina i oduprijeti se sve prisutnijim naletima nacionalizma, saopštio je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović koji je posjetio Berane, u okviru kampanje za parlamentarne izbore zakazane 30. avgusta.

Tom prilikom Đukanović je imao niz aktivnosti u kojima su učestvovali i politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović, koordinator Predsjedništva DPS-a za Berane Predrag Bošković i predsjednik OO DPS-a Berane Bogdan Fatić, saopšteno je iz DPS-a.

Đukanović je, kako je navedeno, istakao da su Berane neodvojivi dio Crne Gore i centar sjevernog regiona, čiji žitelji imaju poseban doprinos u očuvanju vrijednosti kojima se Crna Gora ponosi, kao što su multietničnost, multikonfesionalnost i antifašizam.

“Bilo je nedavno vandalskih i necivilizacijskih pokušaja iz dobro poznatih kuhinja, da se te vrijednosti poremete, izazivanjem straha i nelagode kod određenog broja građana, prevashodno pripadnika manjinskih naroda. Predsjednik je tim povodom izrazio čvrsto uvjerenje da će država Crna Gora zaštititi svakog građanina i adekvatno se oduprijeti sve prisutnijim naletima nacionalizma. Izrazio je posebno poštovanje za sve napore koje lokalni odbor DPS-a ulaže u očuvanju ovih vrijednosti,uprkos otežanoj situaciji. U tom kontekstu je podsjetio i na dužnost lokalne uprave da u tome bude partner izvršne vlasti”, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, Đukanović je naglasio da politiku DPS-a karakteriše odlučnost u očuvanju mira i stabilnosti, usvajanju demokratskih standarda i evropskih i evroatlantskih vrijednosti, i posebno afinitet prema dinamičnijem ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta, u cilju unapređenja ukupnog kvalitieta života crnogorskih građana.

“U tome će sjeverni region imati posebno mjesto u sprovođenju vizije DPS-a, o čemu svjedoči i naš program za predstojeće parlamentarne izbore. Istakao je da nakon investicija vrijednih više milijardi eura na jugu zemlje, i sjever očekuju blisko bolji dani, za šta je garancija posvećenost strateškom razvoju saobraćajne infrastrukture i turističke ponude, što je dodatan podstrek za odgovornu i učinkovitu valorizaciju resursa kojima ovaj kraj obiluje. U tome, kako je kazao, Berane moraju prepoznati svoju šansu i prilagoditi poslovni ambijent za privlačenje i domaćih i stranih investicija, mudro koristeći i kapacitete dijaspore ovog kraja, u čemu će imati odlučnu podršku izvršne vlasti i njegovu lično”, piše u saopštenju.

U tom kontekstu, istakao je da je izbor građana Crne Gore 30. avgusta nikad lakši, jer, kako je navedeno, u suštini biraju između politike koja im omogućava prosperitet i blisko bolju budućnost i šarolike palete političkih ponuda koje za interese trećih, ne prezaju od žrtvovanja budućnosti sopstvene zemlje i vraćanja crnogorskog društva u srednji vijek, otvoreno priželjkujući potčinjenost, privrženost teokratiji, gubitak državnosti i služenje tuđim interesima.

“Kako je kazao, iako je ovo još jedan izazov poput brojnih koje smo imali u prethodnom periodu i na prethodnim izborima, naš zadatak je da ih 30. avgusta porazimo, i da nastavimo da budemo stožer progresivne politike koja garantuje evropski kvalitet života svim građanima Crne Gore, izražavajuči uvjerenje da u bliskoj budućnosti budemo ključni činilac i lokalne vlasti u Beranama”, piše u saopštenju.

Đukanović je tokom boravka u Beranama posjetio ugledne porodice Đurašković iz Budimlje i Zejnilović iz Harema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here