Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je Kolašin, gdje je imao niz aktivnosti i sastanaka, u kojima su učestvovali i koordinatorka predsjedništva DPS-a za Kolašin Aleksandra Vuković, predsjednica OO DPS Kolašin Marta Šćepanović, predsjednik Opštine Kolašin Miodrag Bato Bulatović, članovi OO DPS Kolašin i ostali ugledni građani te opštine.

Đukanović je, kako je saopšteno, izrazio posebno zadovoljstvo posjetom antifašističkoj prijestonici Crne Gore, gradu u kojem je i nakon gubitka crnogorske nezavisnosti njegovana slobodarska ideja koja je kasnije bila i značajan podstrek Narodno-oslobodilačkoj borbi u kojoj su se žitelji ovog kraja posebno istakli.

Ukazao je da ga izuzetno raduje razvojni zamah kojim Kolašin i lokalna uprava u saradnji s Vladom, koju dominantno čini DPS, uspješno upravljaju, sto obećava blisko bolju budućnost za cijeli grad, njegove građane i cijelu Crnu Goru.

U okviru predstavljanja političke ponude DPS-a za predstojeće izbore, Đukanović je kao najvrijedniji  resurs koji je ova partija obezbijedila današnjim generacijama, istakao mir i stabilnost.

Kako je kazao, dok su u našem susjedstvu bjesnili bezumni ratovi koji su prijetili da i Crnu Goru povuku vjekovima unazad, mudrom politikom DPS-a je odabrana budućnost bez dotacija, budućnost sa jasnom vizijom unapređenja kvaliteta života crnogorskih građana i očuvanja multikulturalnosti i multietničnosti kao vanvremenih vrijednosti koje služe na ponos cijele Crne Gore.

”Takva vizija doprinijela je i obnovi crnogorske nezavisnosti mirnim putem, unapređenju ekonomije od jedne od najnerazvijenijih u bivšoj Jugoslaviji do najdinamičnije regionalne, učlanjenju u najmoćniji vojno-politički savez u istoriji, kao i otvaranju svih pregovaračkih poglavlja u pristupnom procesu u EU”, istakao je Đukanović.

Ukazao da je ključni cilj da crnogorski građani imaju evropski kvalitet života, a DPS ima odlučnost i sposobnost da taj cilj ostvari.

“Gledam danas ove navodno mlade i poletne koji se pokušavaju predstaviti kao nova politička i proevropska snaga, a u suštini samo pitomci najmračnije ideologije srednjeg vijeka. Oni našu najjaču ekonomiju u regionu pokušavaju da predstave kao ekonomiju koja je pred kolapsom. Nečuvenom plaćeničkom, prljavom kampanjom Crnu Goru pokušavaju da predstave kao neki nejaki brod ili čamac koji se leluja u olujnom moru i kojem su potrebni spasioci. I oni se nude kao spasioci, ali nažalost znamo da ti spasioci ne znaju da plivaju i ne mogu Crnoj Gori da ponude ni dio onoga što joj je potrebno”, kazao je, između ostalog Đukanović.

Đukanović je istakao da se na predstojećim izborima bira upravo budućnost Crne Gore.

“Stabilnija sa dinamičnim razvojem i usvajanjem evropskih vrijednosti i kvaliteta života; ili ćemo se udaljiti od tog puta na uštrb svojih, a za interes drugih. Upravo je DPS jedina partija koja može omogućiti odlučno sprovođenje vizije na dobrobit svih naših građana zahvaljujući iskustvu i umješnosti u upravljanju i u kriznim i mirnodopskim vremenima, koja traže ljude nespornih kapaciteta”, naveo je on.

Stoga je izrazio uvjerenje da će građani Kolašina i cijele Crne Gore napraviti ispravan izbor na predstojećim parlamentarnim izborima.

Đukanović je na kraju posjete imao odvojen susret s mladim aktivistima DPS-a, koji su tom prilikom iskazali svesrdnu poršku politici ove partije kao garanta njihove blisko kvalitetnije budućnosti.

Mladi Kolašina za predsjednika DPS-a pripremili su i dobrodošlicu. Naime, svi su ga dočekali u zelenim majicama na kojima piše – Da je vječna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here