Na lokalitetu budućeg novog ski centra “Hajla i Štedim” direktor Direkcije javnih radova, gospodin Rešad Nuhodžić i direktor Skijališta Crne Gore, gospodin Miloš Popović dočekali su danas predsjednika Crne Gore, gospodina Mila Đukanović, koji je sa svojim timom u radnoj posjeti Opštini Rožaje.

Shodno važećim planskim dokumentima za Opštinu Rožaje, a u skladu sa Zakonom o Budžetu, odnosno dijelu koji se odnosi na kapitalni Budžet za 2020. godinu koji sprovodi i realizuje Uprava javnih radova, predviđena je i po osnovu zaključenih ugovora sa renomiranim proizvođačem opreme Bartolet, započeta izgradnja najmodernije šestosjedne isklopive žičare otvorenog tipa za potrebe budućeg ski centra “Hajla i Štedim” u vrijednosti od oko devet miliona eura. Takođe, u završnoj fazi je izgradnja pristupnog puta do budućeg ski centra, izrada idejnog rješenja za objekat bazne stanice je u završnoj fazi nakon čega će biti raspisana tenderska procedura za izgradnju istog, a uz žičaru će biti izgrađeno 8,5 kilometara skijaških staza, te nabavljena sva nužna pokretna oprema za funkcionisanje budućeg ski centra.

Procijenjena vrijednost izgradnje kompletnog ski centra iznosi 18 miliona eura, a krajnji korisnik ovih kapitalnih investicija su “Skijališta Crne Gore”, privredno društvo čiji je osnivač i isključivi vlasnik kapitala Vlada Crne Gore.

Foto: Skijalista CG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here