Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković glasao je jutros u 09.00 sati na parlamentarnim izborima i poručio da su građani slobodni da izađu na izbore jer je danas dan u kojem će Crna Gora odlučiti da ide naprijed.

Na pitanje novinara da li ima informacija o mogućnosti incidenata Marković je rekao da je kao predsjednik Vlade u redovnom kontaktu sa sektorom bezbjednosti, da je situacija stabilna i da ne očekuje nikakve bezbjednosne rizike.

“Neke političke stranke pokušavaju i dalje da drže tenzije kao vid pritiska na glasače. Vjerujem da će u toku današnjeg dana odustati od takvog svog scenarija jer je Crnoj Gori potrebno da na izborni dan građani slobodno, samostalno, svojom voljom odluče ko će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ne očekujem incidente, ne očekujem nestabilnost.

Ako ih bude institucije znaju šta treba da urade u tom slučaju. Želim građanima da pošaljem poruku da su bezbjedni, da su sigurni, da slobodno izađu na birališta, da u svojim kućama sačekaju konačne rezultate koje će objaviti Državna izborna komisija. A onda ko pobijedi neka mu je srećno i neka preuzme odgovornost za vođenje države u naredne četiri godine“, kazao je Marković.

Dodao je kako želi da prije svega ovaj dan bude praznik demokratije u Crnoj Gori, da građani Crne Gore slobodno izraze svoje političko uvjerenje, da odluče ko će ih predstavljati u naredne četiri godine.

“Ovo je i dan kada će Crna Gora odlučiti da ide naprijed, snažno putem svog ekonomskog i ukupnog razvoja – Crna Gora članica Evropske unije, pouzdana članica NATO-a, dakle, Crna Gora koja će biti siguran i bezbjedan dom za svakog njenog građanina i svaku njegovu porodicu”, kazao je Marković.

On je dodao da je predizborna kampanja prošla i da danas treba da prepustimo građanima da slobodno, bez pritiska odluče svojom voljom ko će ih predstavljati u naredne četiri godine.

“Vjerujem da će danas pobijediti slobodna, nezavisna, demokratska i prosperitetna Crna Gora”, zaključio je Marković.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here