Gojko Vukčević iz Zete ostao je bez ruke kada mu je eksplodirala naprava koju je prevozio „golfom 6“ u Ulici 27. marta iza „zabjelske Vektre“. Vukčević je povrijeđen juče oko 12 časova, kada je od roaka Dejana Vukčevica preuzeo eksplozivnu napravu.
Prilikom prenošenja u prtljažnižu naprava se aktivirala, a on je zadobio teže povrede.

Kako nezvanicno saznaje Pobjeda, Dejan je došao vozilom „alfa romeo“ i predao Gojku eksplozivnu napravu.

Kad je preuzeo, stavio je u gepek, nakon čega je ona eksplodirala. Vukčević je policiji poznat kao bezbjednosno interesantna osoba povezana sa švercom droge i zelenašenjem. Dejan Vukčevic je, kako saznaje Pobjeda, lociran i priveden u službene prostorije UP.

Iz Uprave policije je saopšteno da povrijeđeni, prema njihovoj evidenciji, važi za bezbjednosno interesantno lice.

“U naselju Zabjelo u Podgorici došlo do eksplozije na vozilu marke „VW Golf VI“ kojom prilikom je jedno lice zadobilo povrede. Policiji je prijavljeno da je oko 12.00 casova na Zabjelu došlo do detonacije. U ovom događaju povrede je zadobilo bezbjednosno interesantno lice G. V. i on je transportovan u Urgentni blok KCCG na ukazivanje ljekarske pomoći. Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na utvđivanju okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije kao i na utvrivanju uzroka eksplozije”, saopšteno je iz policije.

Prije više od pola godine, 5. marta u Dalmatinskoj ulici poginuo je Đorđije Božovic, a ranjen Aleksandar Kekovic usljed nestručnog rukovanja eksplozivnom napravom. Nalaz sudskog vještaka za eksplozije i požare pokazao je da su dvojica mladica u automobilu prevozili eksplozivnu napravu velike razorne moći. U stravičnoj eksploziji koja je odjeknula u blizni jedne od najprometnijih prodavnica „Lida“ u Dalmatinskoj ulici, podsjećamo, povrijeđene su i dvije žene koje su se zadesile u neposrednoj blizini.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here