Na osnovu 98,55 odsto obrađenog uzorka, Državna izborna komisija objavila je preliminarne rezultate prema kojima je Demokratska partija socijalista osvojila 35.12, a koalicija Za budućnost Crne Gore 32.52 odsto glasova.

Prema podacima DIK-a, koalicija “Mir je naša nacija”osvojila je 12.55 odsto, “Crno na bijelo” 5.57 odsto, Socijaldemokrate 4.09, Bošnjačka stranka 3.81 odsto, SDP – Jaka Crna Gora 3.14.

Albanska lista osvojila je 1.61, a Albanska koalicija “Jednoglasno” 1.16 odsto.

Cenzus prema rezultatima DIK-a nijesu prešle Hrvatska građanska inicijativa (0.27 odsto) I a Hrvatska reformska stranka 0.13 odsto.

Đukanović: Borba za većinu još traje, čestitam svim učesnicima

“DPS je osvojila oko 145.000 glasova odnosno 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija u Crnoj Gori i na ovim izborima, kako u pogledu osvojenih glasova tako i u pogledu mandata. Još uvijek pristižu glasovi, ali je u ovom trenutku je jasno da zajedno sa tradicionalnim koalicionim partnerima za sada imamo 40 mandata. Borba za većinu u crnogorskom parlamentu još uvijek traje. Sačekaćemo sve rezultate i konačne rezultate DIK-a”, poručio je sinoć lider DPS-a Milo Đukanović.

Krivokapić: Ko udari na Boga i Svetog Vasilija mora tako da prođe

“42 poslanika pripadaju opoziciji, a 39 svim ostalima. Ruka pomirenja treba da bude osnov našeg suživota. To nudimo svima, jer bez ruke pomirenja nema kvalitetne Crne Gore. Ovoga puta nudimo da sve nacionalne stranke priđu pobjedniku”, rekao je on, dodavši da je “Crna Gora majka svih nas”, kazao je nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić.

Ko udari na Boga i Svetog Vasilija mora tako da prođe, dodao je on.

Bečić: Biće Crna Gora Švajcarska na Balkanu, to vam ja obećavam

“Nećemo da pobijeđujemo da bi stvarali nove podjele, nego da bi njihovoj djeci bilo bolje i da niko ne bi prošao golgotu koju smo mi prošli”, poručio je lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić.

Naša ruka ispružena je manjinskim partijama, dodao je Bečić.

Abazović: Dobili smo srcem i znanjem, ne idite na ulice

“30 godina smo čekali da se smijeni vlast i mnogi nijesu vjerovali, svima neka je srećno”, poručio je nosilac liste Dritan Abazović.

“Mafija više neće vladati Crnom Gorom. Dobili smo srcem i znanjem. Crna Gora je zaslužila da je u narednom periodu vodi ekspertska Vlada. Ne idite na ulice, ne trebaju nam provokacije”, kazao je lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here