Ko će osvojiti najviše glasova na današnjim lokalnim i parlamentarnim izborima, ko će biti vlast u naredne četiri godine – saznaćete u emisiji Izborna noć koja se emituje uživo na Javnom servisu. Lajv strim i tekstualni pregled rezultata pratite direktno na Portalu RTCG. Donosimo vam rezultate, po prvi put, i iz virtuelnog studija, a sve podatke o glasovima moći ćete da pratite u realnom vremenu, uz najsavremenija vizuelna i tehnička rješenja.

Na danas održanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75,9 odsto od ukupnog broja birača.
21:09 – Zlatko Vujović iz CEMI-ja kaže da imaju 49,9 odsto uzorka. Prve procjene su takve da je izjednačena borba između kolalicija Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović (34,2 odsto) i Za budućnost Crne Gore (33,7 odsto). Koalicija okupljena oko Alekse Bečića ima 12,6 odsto, a koalicija okupljena oko Ure pet odsto.
“Bošnjačka stranka ima 4,4 odsto, Socijaldemokrate 4,3 odsto, SDP – Jaka Crna Gora tri odsto, Albanska koalicija Jednoglasno 1,1 odsto, Albanska lista 1,4 odstom HGO 0,21 odsto”, rekao je Vujović, pozivajući na strpljenje kad su u pitanju rezultati.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here