Ako je Crna Gora čudesna zemlja, onda je predizborna kampanja – vrijeme čuda! A jučerašnji bi dan mogao biti primjer, potvrda i, nadajmo se – kulminacija toga fenomena. Jer, mentalno zdravlje nacije teško bi moglo podnijeti eskalaciju i legitimaciju te pojave, bez dramatičnih oštećenja.

Šta je povod za ovaj polit-medicinski crveni alarm?

Sinoć su dvojica bjegunaca od crnogorskog pravosuđa, Duško Knežević i Svetozar Marović, lamentirali nad zlehudom sudbinom i državnim progonom, kojim im se Crna Gora revanširala za silna dobročinstva što su ih počinili za njenu stabilnost i prosperitet. Podrška koju su ova dvojica dali neimenovanim ali nacrtanim političkim snagama, za neđeljne izbore, ponajviše asocira na vodenički kamen, greškom bačen utopljeniku, umjesto pojasa za spasavanje.

Juče je forenzika povezala ozbiljan oružani potencijal sa poslaničkim kandidatom koalicije “Mir je naša nacija”! Kako je predsjednik barskog odbora Demosa, S.V. planirao da njime doprinese miru, multietničkom skladu i međunacionalnoj toleranciji, đavo će ga znati? U svakom slučaju, arsenal koji smo vidjeli djeluje sasvim neprimjereno tradicionalnim demokratskim sredstvima borbe za evropske vrijednosti, kojima je napucan program i predizborna retorika koalicije koja ga je metnula na listu poslaničkih kandidata.


Kao što bi samo đavo mogao znati kako se u pobjede, a ne u podjele, s ciljem da mir postane naša nacija, ide sa višestrukim povratnicima u porodičnom i inom nasilju, na istaknutim partijskim pozicijama? Zorni je primjer čelnik cetinjskog odbora Demokrata D.M.?!

Za poziciju se na nekim listama i u nekim strankama, izgleda, treba izboriti u najbukvalnijem značenju te riječi!

Za kraj, suočeni sa ovim teško dokučivim političkim rezonom, da parafraziramo nedavno saopštenje koalicije Mir je naša nacija: znamo da ste masno plaćeni da izigravate mirotvorce, ali bi trebalo da to činite uvjerljivije, a ne kao Aleksa Bečić!

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here