U kampanju koja se iz Srbije vodi protiv aktuelne vlasti u Crnoj Gori, uoči predstojećih parlamentarnih izbora, i kojom se zdušno podržava lista okupljena oko Demokratskog fronta, čiji je nosilac prof. dr Zdravko Krivokapić, po svoj prilici su uključena i lica porijekom iz Crne Gori koja u susjednoj državi pokrivaju značajnije pozicije, pišu Dnevne novine.

Prema informacijama Dnevnih novina, ta lica među kojima ima direktora javnih preduzeća, službenika, ljekara… dobila su zadatak od vrha vladajuće partije u Srbiji da zovu uticajne pojedince iz Crne Gore da oni utiču na rodbinu i prijatelje kako da glasaju na predstojećim izborima.

Spekuliše se da je već poznato ko će od viđenijih ljudi porijeklom iz Crne Gore doći ovih dana u našu državu da traži podršku za Front i Srpsku pravoslavnu crkvu. Navodno je već poznato ko će, recimo, posjetiti Berane, u čijim će kućama biti organizovani sastanci, te da se novac za “siguran glas” Frontu i Krivokapiću nalazi u manastirskim konacima.

Da je Srbija otvoreno stala iza liste “Za budućnost Crne Gore”, dovoljno je pogledati ko u srpskim medijima dobija prostor, kao i protiv koga se u Beogradu vodi brutalna kampanja. Podsjetimo, Krivokapić je prvi intervju kojim je praktično započeo političku karijeru i ozvaničio kampanju koalicije na čijem je čelu dao Srpskom telegrafu, tabloidu koji je i u Srbiji označen kao medijsko dno.

Krivokapić je sada već medijska zvijezda u Srbiji, čovjek u kojeg polažu sve nade da može “odbraniti srpske svetinje”, odnosno srušiti aktuelnu vlast u Crnoj Gori i pobijediti “režim Mila Đukanovića”. Za tu akciju angažovani su mediji, političari, popovi, istoričari, akademici, profesori.

Podrška Demokratskom frontu i partijama koje su okupljene oko Demokratskog fronta je istovremeno i podrška svim drugim političkim subjektima koji bi nakon izbora ušli sa Frontom i SPC u postizbornu koaliciju. Uostalom, i sam Krivokapić je nagovijestio takvu mogućnost, tako da je “siguran glas” za tu koaliciju istovremeno “siguran glas” za nestanak Crne Gore, njene suverenosti, za skretanje sa strateškog puta ka razvijenom svijetu, jednostavno glas za povratak u devedesete.

Izvor.cdm/Dnevne Novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here