Nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” Duško Marković posjetio je Bijelo Polje u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore i tom prilikom poručio da će na izborima pobijediti ubjedljivije nego ikad, a anticrnogorsku opoziciju poslati u političku prošlost.

“Svaki glas za URA-u nije glas za koaliciju Za budućnost Crne Gore, nego za Andriju Mandića, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića i ostalu ekipu koja nas je ove četiri godine o jadu zabavila svojom političkom neznavenošću, svojom političkom opstrukcijom i mržnjom naše zemlje. Nijedan glas URI jer je to glas za Andriju Mandića koji kao što vidize ne izlazi iz tamne sobe ovih dana već priprema neku vrstu opstrukcije na dan izbora kako bi osujetio našu veličanstveu pobjedu, kako bi osujetio jačanje Crne Gore i njen napredak. Nećemo im to dozboliti. Ni Demokratama, ni URI, ni Mandiću”, poručio je Marković.

Marković je kazao da Bijelo Polje čuva i afirmiše slobodnu, istinsku i prosperitetnu Crnu Goru.

“Ovdje smo najbolje vidjeli da je sjever vrijednost Crne Gore, koji joj doprinosi i koji je brani od svakog nasrtaja. Ovdje baštinimo onu vrijednost koja se zove međunacionalni sklad, na kojoj se temelji naša budućnost. Vrijednost koju potvrđuju vjekovi i decenije iza nas”, istakao je Marković.

On je ocijenio da su prigovori opozicije koji se odnose na to kako Vlada vodi proces evropske integracije neutemeljeni, paušalni i ne odgovaraju realnosti.

“Složena situacija u samoj EU nametnula je ograničenja i u politici proširenja, ali i pored toga – sa svake evropske adrese i uglas – ocjenjuje se da će Crna Gora biti prva naredna članica Unije”, rekao je Marković.

On je istakao da to potvrđuju sprovedene reforme u Crnoj Gori, konsolidovane finansije, ekonomski rast, demokratski napredak, i unutrašnja spremnost Crne Gore da bude dio razvijene Evrope.

“Mi smo radili, realizovali planirano i obećano, u vašem Bijelom Polju, ugovorili smo 55 miliona investicija za tri godine. Oni su primali funkcionerske plate i bojkotovali Parlament, kritikovali bez osnova i odgovornosti, opstruirali napredak Bijelog Polja i Crne Gore”, rekao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS, istakao je da u Crnoj Gori ima mjesta za sve.

“Nijednog građanina, nijednog našeg člana – nijesmo pitali u koju crkvu ide i kojem se bogu moli. Poštujemo i crkvu i vjernike. U Crnoj Gori ima mjesta za sve, i tako će ostati dok je ove politike, i dok je ovakve Crne Gore”, naveo je Marković.

On se osvrnuo i na anticrnogorsku opoziciju i naglasio da će pobjeda DPS biti ubjedljivija nego ikad.

“Mi svaki svoj rad krećemo ispod crnogorske zastave, sa brigom o svakom našem građaninu ma koje vjere i nacije bio. Oni kreću sa tuđim zastavama i brineći o tuđim interesima. Zbog toga ćemo mi pobijediti ubjedljivije nego ikad, a njih poslati u političku prošlost!”, zaključio je Marković.

CdM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here