Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas je svečano pustio u rad vodovod do bjelopoljskog sela Zaton i tom prilikom poručio da će Vlada nastaviti sa kapitalnim investicijama u sjeverni region, ali i sa aktivnostima za bolji život građana, te da sjever mora biti motor stabilne, sigurne, moderne, evropske Crne Gore.

“Mi zaista radimo u ove tri godine velike projekte na Sjeveru Crne Gore i u cijeloj Crnoj Gori. A Bijelo Polje je u centru našeg strateškog, kapitalnog razvoja, ali nam to ništa ne znači ako nam ljudi na svojim imanjima u svojim kućama pate i nemaju uslove za osnovne svoje potrebe. A voda je osnovna potreba. Vi u Zatonu ne biste bili srećni ni sa početkom rada žičare na Sinjajevini niti sa Đalovića pećinom i tim velikim bjelopoljskim i crnogorskim potencijalom da nijeste dobili ili da nemate vodu ovdje. Kao što nećete biti srećni ako u Bijelom Polju ne uredimo svaku školu, ne uredimo svaki zdravstveni objekat, ne obezbijedimo da učenici imaju dobre uslove u učionicama, da građani imaju dobru zdravstvenu zaštitu, da imamo svuda vode, da su nam uređeni parkovi, da su nam uređena dječja igrališta… Dakle, kapitalne investicije ništa ne znače ako ne onemogućimo komforan život stanovnicima na tom prostoru”, kazao je Marković.

Predsjednik Vlade je rekao da na sjeveru moraju biti nastavljeni ovakvi projekti, da bi se mladi zainteresovali da ostanu da rade i da lijepo žive.

Zahvalio se građanima na zajedništvu i solidarnosti, naglašavajući da Vlada ne može sama sve bez pomoći opština, ali i Vlada i opštine ne mogu bez pomoći, podrške i razumijevanja građana.

“Danas ovdje vidim zajedništvo, snagu i solidarnost“, kazao je predsjednik Vlade.

U ime mještana premijeru se zahvalio v.d. predsjednika MZ Zaton Marko Dangubić, ističući da se riješilo jedno od višedecenijskih infrastrukturnih pitanja o kojem su generacije maštale i sanjale.

On je dodao da je Vlada Crne Gore odvojila oko 600.000 eura da se ovaj kapitalni projekat realizuje.

Rok za završetak kompletnog projekta 11 km duge vodovodne mreže prema bjelopoljskim selima planiran je za posljednji kvartal ove godine. U okviru projekta trebalo bi da bude izgrađen preko Lima čelični most dužine 92 metra koji bi nosio vodovodne cijevi.

Sa predsjednikom Vlade u Zatonu su bili direktor Uprave radova Rešad Nuhodžić i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here