Upitan da prokomentariše ocjene da može doći do nereda u noći parlamentarnih izbora, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je podsjetio na događaje iz 2016, i dodao da ta kriminalna organizacija nije u potpunosti uništena.

“Nažalost i dalje funkcioniše. Tužilaštvo je tu učinilo sve što je moglo i dalje radimo tu. Postoje grupacije koje zagovaraju ekstremizam i radiklaizam, ima grupa koje su spremne za tako nešto, koje bi u slučaju nekih izbornih situacija prije izbornih rezultata zvaničnih okupile se i proglasile pobjedu. Zato kažem građanima i svim mislećim Crnogorcima a njih je mnogo, da izađu, slobodno glasaju za bilo koga i da čekaju šta kaže Državna izborna komisija”, kazao je on.

“Ako se neko drzne, ne kažem da hoće, ali samo kažem, političke ličnosti su na vrhu listi, ali su radikalne, ja kao specijalni tužilac prilikom procjene određenih situacija moram to da imam u vidu. Može neko mene da gotivi ili ne, ali ja radim za dobro djece svih nas. ne treba nam bjeloruski scenario, mi smo demokratska država. ja ću izaći i glasati po svom uvjerenju i tu ja završavam sve i čekam da vidim šta će biti. Ako bude nečega što je krivično djelo, onda će policija i tužilaštvo reagovati”, kazao je on i dodao da misli da do toga ipak neće doći.

“Vidite mirno sve funkcioniše, normalno je da ima malo adrenalina. Mislim da će se nakon izbora sve nastaviti mirno, svako svoj posao”, kazao je on.
Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here