Propaganda! Tako je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ocijenio sinoćnje navode bivšeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, tokom razgovora sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem. Kaže i da su Knežević i Marović
Marović je sinoć kazao da mu je Katnić u kontekstu pregovora o sporazumu o priznanju krivice rekao da ako se “njegov prijatelj” zainteresuje da će njegova kazna biti različita, misleći na sadašnjeg šefa države Mila Đukanovića.

“Sinoć ono što smo vidjeli je propaganda. Vidjeli ste kako je prekidano kada to lice nije htjelo da iznosi činjenice koje su mu zadate i kako je dodatno ohrabrivan. Žao mi je što je moguće u Crnoj Gori da neko pusti razgovor sa osobom koja je u bjekstvu. Plan “Gebelsa” bio je da se glavni specijalni tužilac pokaže kao lice koje dobija naloge od Đukanovića o tome ko će biti uhapšen ko neće i da se vode manje-više politički procesi”, ističe Katnić.

Specijalni tužilac tvrdi da se samo jednom službenom, a nijednom privatno, vidio sa Milom Đukanovićem kada je dobio podršku za borbu protiv organizovanog kriminala. Tada mu je Đukanović, tvrdi Katnić, kazao da ima podršku da hapsi i njega i njegovu majku ako nešto učine.

Katnić smatra da bi Maroviću bolje bilo u zatvoru, nego tamo gdje je.

“On govori o teškom životu, ali ono mu je teže i od zatvora i od svega. Ono što se njemu sinoć desilo je teže od toga! Pomilovao bih ga da mogu sad. Ono mu je najveća kazna”, naveo je Katnić.
Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here