Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 28. avgusta – Dana Opštine Kolašin, predsjedniku Milosavu Batu Bulatoviću, predsjedniku Skupštine opštine Milanu Đukiću, odbornicima i svim građanima Kolašina, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Praznik koji slavite prilika je za podsjećanje da je Kolašin sinonim slobodarstva i jezgro crnogorskog antifašizma, temeljnih odrednica dugovječnosti i postojanosti naše državne tradicije. Grad u kom je krajem Drugog svjetskog rata donesena odluka o obnovi državnosti i nacionalnog imena kroz ravnopravnost Crne Gore u novoj jugoslovenskoj federaciji, danas je simbol napretka naše savremene nezavisne, međunarodno priznate države, uvažene članice NATO, lidera u evropskoj integraciji, pouzdanog faktora regionalne stabilnosti, koja je postala vodeća ekonomija na Zapadnom Balkanu. U svim tim političkim i ekonomskim procesima, Kolašin sa svojim prirodnim i ljudskim resursima ima svoje dostojno mjesto.

Uvjeren sam da će se takav tempo razvoja nastaviti kroz intenzivnu saradnju lokalne uprave s Vladom i drugim državnim organima, što će doprinositi i bržem prevazilaženju posljedica pandemije novog korona virusa, s kojim je čovječanstvo danas suočeno”, naveo je Đukanović u čestitki.
Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here