Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, posjetio je Nikšić, i tom prilikom razgovarao sa funkcionerima DPS, aktivistima i uglednim građanima rodnog grada, saopšteno je iz DPS-a.

On je između ostalog istakao da “neki teško razumiju da je stasala jedna nova, savremena Crna Gora”.

“Da je stasala Crna Gora koja kaže: toliki smo – koliki smo, vrlo smo ponosni i smatramo sebe ravnopravnim dijelom i regionalne i evropske i evro-atlantske zajednice. I imamo svoje interese, i želimo da ih nepokolebljivo slijedimo. Ne možete nas nikada više navesti na to da budemo taoci vaših interesa, zaboravljajući na interese Crne Gore…”, kazao je Đukanović.

On je rekao da je upravo zato danas na pijedestalu vrijednosti u Crnoj Gori mir i da je Demokratska partija socijalista preuzela taj teret da trasira politiku sveobuhvatnih reformi koje će harmonizovati Crnu Goru sa Evropom. I da se, kako je navedeno u saopštenju, prilagođavamo novom vremenu i novim izazovima.

“Ja mislim da radimo uspješno i da nemamo ni približno ozbiljnu konkurenciju na crnogorskoj političkoj sceni”, naglasio je Đukanović.

Konstatovao je da se iz jednog u drugi izborni ciklus alternativna ponuda onoj koju nudi DPS, nažalost stalno pogoršava i “da smo 2020. godine došli do faze da nam se kao “svetionik za budućnost” Crne Gore nudi – crkva ?!”

Iskazao je, kako je navedeno, dužno poštovanje prema istoriji, tradiciji, pravoslavnoj crkvi i svim drugim crkvama kroz istoriju Crne Gore, dodavši da ne misli da srednjovjekovne dogme mogu otvarati oči i biti njena budućnost.

“To konačno i ne pripada crkvi”, rekao je Đukanović.

On je podsjetio na ponude koje su predstavljale alternativu politici Demokratske partije socijalista.

“Od 2006. do 2016. godine imali smo jednu ponudu koja je glasila: odrecite se Crne Gore, odrecite se njene nezavisnosti i suverenosti; mali ste i ne možete opstati u vrtlogu globalne politike; pridružite se Srbiji, pristanite da veća država u vašem susjedstvu – uz to prijateljska i bratska, kako kažu – upravlja onim što je vaša budućnost”, rekao je predsjednik DPS-a.
Ova ponuda je odbijena, ne samo zbog istorijske odgovornosti, nego i odgovornosti prema našem potomstvu, istakao je Đukanović, i rekao da je 2016. godine stigla nova, koja je bila dodatno pogoršana.

“Ta ponuda je glasila: ne nemojte se odreći samo nezavisnosti Crne Gore, odrecite se i evropskog puta. Jedna plaćenička djelatnost domaćih saradnika i sluga tuđim interesima koji žele da promjenom vlasti u Crnoj Gori osujete crnogorsko članstvo u NATO. A članstvo u NATO je veći dio puta ka članstvu u Evropskoj uniji. Mi smo već dvije trećine tog puta prešli uprkos pokušaju da se kroz krvavi scenarij u oktobru 2016. godine Crna Gora osujeti. I gledajte sada, 2020. nude nam da ispunimo ova dva prethodna, a završni uslov je da dozvolimo da Crnom Gorom upravlja Srpska pravoslavna crkva”, kazao je Đukanović.

Predstavljajući političku ponudu DPS-a na predstojećim parlamentarnim izborima, on je istakao da je primarno održati mir i stabilnost, podsjećajući da je upravo zahvaljujući DPS-u naša zemlja prošla kroz turbulencije devedesetih gotovo bez oštećenja.

“I da upravo DPS ima viziju kako razvijati Crnu Goru, što je dokazano kroz pažljivo strateško usmjerenje ka gradnji ključnih infrastrukturnih, saobraćajnih i energetskih projekata, privlačenju najpoznatijih svjetskih turističkih brendova i stvaranju velikog broja radnih mjesta. To je dovelo do udvostručavanja plata, penzija i BDP-a od sticanja nezavisnosti.

Takođe, podsjetio je da je DPS bio stožer reformi koje su doprinijele učlanjenju Crne Gore u NATO, napretku u procesu pristupanja EU i otvaranju svih pregovaračkih poglavlja, i uvažavanju Crne Gore u međunarodnoj zajednici… Kao važan postulat političke ponude Đukanović je istakao odlučnost DPS-a da ovakvu jasnu viziju sprovede, za razliku od mnogih koji bljesnu sa sporadičnim idejama, ali bez mnogo vizije ili strateške usmjerenosti”, piše u saopštenju.

On je izrazio uvjerenje da će na predstojećim parlamentarnim izborima, građani Nikšića i cijele Crne Gore, razlučiti zdravu od nezdrave političke ponude, da će se opredijeliti za put napretka i integracije s ostatkom razvijenog svijeta, a ne, kako je navedeno, za politiku destrukcije i besciljne opstrukcije; da će podržati politiku koja im garantuje da će biti svoji na svome s jasnom perspektivom, a ne politiku izdaje svoje države za sitne interese da bi služili i potčinili se drugima.

Kad god je Nikšiću bilo dobro, bilo je dobro cijeloj Crnoj Gori. Nikšić sada na temelju nadaleko prepoznatljivog kulturnog i preduzetničkog duha daje obrise savremenog grada koji prati trendove tehnološkog razvoja, što je garant da je i cijela Crna Gora na pravom putu, da je čeka blisko bolja budućnost, istakao je Đukanović.

Predsjednik Demokratske partije socijalista imao je niz aktivnosti i sastanaka u kojima su učestvovali i predsjednik OO DPS-a Nikšić Ivan Mitrović, predsjednik Opštine Nikšić Vesko Grbović i kandidati za poslanike sa liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović”.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here