Treba odati priznanje svim ljudima Nikšiću zašto nijesu poklekli pred nevoljama koje su zadesile ovaj grad i Crnu Goru u uslovima tranzicije, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je danas boravio je u posjeti opštini Nikšić. Prema njegovim riječima, poslednjih godina stabilizovane su javne finansije u gradu, i to su godine iintezivnog razvoja infrastrukture.

“Sjetimo se samo koliko je napravljeno na putnoj infrastrukturi i kakvi su projekti sada započeti u toj istoj putnoj infrastrukturi, sjetimo se samo koliko je urađeno na komunalnoj infrastrukturi, da ne podsjećamo na sve one silne vodovode koji su širom nikšićke opštine igrađeni i koji su obezbijedili kvalitetno vodosnadbijevanje, takođe, kvalitetno elektrosnadbijevanje, i sve druge pogodnosti komunalnog uređenja ovog grada”, kazao je Đukanović.


Takođe, oživjeli su raniji privredni kapaciteti i razvili su se novi, a ono što je sublimirani izraz tog razvoja o kojem govorim jeste da se vratilo i realizaciji nekih građevinskih poduhvata koji su direktno unapređenje kvaliteta života ovdašnjih ljudi.


“U onim nevoljama prije deset, dvadeset ili trideset godina teško smo o tome mogli misliti. Pogledajte samo u poslednjih par godina izgrađene su nove stambene zgrade za penzionere, nove stambene zgrade za socijalne slučajeve, nove stambene zgrade za raseljena lica, za populaciju Roma i Egipćana, dakle, grade se nove zgrade za zaposlene u važnim državnim službama – zdravstva, obrazovanja, itd”, kazao je Đukanović.

Sve to ne bi bilo moguće, dodaje, da ovdje nijesu prethodno stabilizovane javne finansije.

“Ovdje i u državi koja je jako pomogla stabilizaciji javnih finansija u ovom gradu, i da nijesu pokrenuti razvojni procesi. Mislim da imamo zaista sve razloge da sa puno optimizma gledamo na budućnost ovog grada i na ulogu koju će on tradicionalno odigrati u budućem ekonomskom i demokratskom razvoju države Crne Gore”, zaključio je predsjednik Crne Gore.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here