Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 1. septembra – Dana Opštine Tuzi, predsjedniku Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kaljošaju, odbornicima, svim građanima Tuzi uz najbolje želje za dalji uspješan rad, saopšteno je iz njegovog kabineta.

“Tuzi i Malesija sa svojim ljudima neodvojivi su dio građanskog državnog bića Crne Gore, koja je prepoznata u regionu i u širem okruženju kao zemlja multietničke demokratije, važan faktor stabilnosti Zapadnog Balkana, uvažena članica NATO i kandidat za članstvo u EU sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima.

Praznik koji slavite još je jedna prilika da odamo priznanje građanima Tuzi i Malesije, i lokalnoj upravi, koji su u uslovima pandemije COVID-19, u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, Vladom i drugim državnim organima, pokazali organizovanost, odvažnost i samodisciplinu, i postali primjer kako treba čuvati svoje i zdravlje drugih, i odnositi se prema državi i u suočavanju sa novim i nepoznatim globalnim izazovima.

Uvjeren sam da su pred vašom opštinom, kao i pred cijelom Crnom Gorom, bolji dani, i da će lokalna uprava uz podršku Vlade i drugih državnih organa, znati da valorizuje prirodne i ljudske resurse kojima raspolaže, uključujući i znanje, spremnost i mogućnosti uvažene dijaspore koja je čvrstim nitima vezana za rodni kraj. U svim svojim progresivnim nastojanjima i aktivnostima možete uvijek računati na moju punu podršku.

Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Tuzi i srdačne pozdrave”, navodi se u čestitki.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here