Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prilikom današnje posjete opštini Budva rekao je da je zaista impresioniran onim što je u relativno, ili aposultno kratkom periodu napravljeno u Budvi i najavio nove infrastrukturne projekte.
“Današnju radnu posjetu Budvi počeo sam radnim sastankom sa predsjednikom opštine Nikolom Divanovićem i sa njegovim saradnicima. Bila je to prilika da se upoznam sa ostvarenjima nove vlasti tokom poslednjih par mjeseci.

Javnost je upoznata da je nova vlast uspjela da obezbijedi zaostale plate za ljude zaposlene u lokalnoj upravi, u javnim preduzećima i ustanovama, ali to je, da kažem, najmanje važno, to je nešto što je redovna obaveza budžeta i da je bilo odgovornosti kod prethodne vlasti o tome se ne bi morala brinuti nova vlast”, rekao je Đukanović.

Ono što je važnije od toga, kako je rekao, je današnji razgovor o ambicioznim planovima za dalji razvoj Budve.


“Ono što je prvo na listi razvojnih prioriteta, to je dalje saobraćajno otvaranje Budve, u planu su dva veoma važna objekta saobraćajne infrastrukture, to je bulevar od tivatskog aerodroma do Budve, a u drugom smjeru to je put od Kamenova prema Baru. Smatram jako važnim za ono što su potrebe Budve, pa ne mogu sad već govoriti samo o sezoni, nego tokom čitave godine”, rekao je on.

Takođe, kako je najavio, postoji jedan veoma ambiciozan i lijep projekat o korekonstrukciji širenja gradske luke.

“Smatram da su to najvažnije pretpostavke za dalji dinamičan razvoj društvene infrastrukture i turističke ponude Budve, i svim onim što sam do sada čuo mogu da potvrdim da je riječ o jednom vrlo osmišljenom i održivom daljem razvoju Budve kao prijestonice crnogorskog turizma.

Pored tih razgovora o infrastrukturnim projektima, mislim da je veoma važno da smo se složili da nova vlast u koalicionom sastavu veoma harmonično i odgovorno funkcioniše”, rekao je Đukanović.

Kako je zaključio, u ovih par mjeseci održano je pet sjednica Skupštine opštine što potvrđuje i o dinamičnom radu, i potvrđuje odgovornosti nove strukture vlasti prema potrebama i očekivanjima građana Budve.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here