Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da će država učiniti sve da se izbori u nedjelju održe u demokratskoj atmosferi, bez incidenata, kako to priliči Crnoj Gori koja je dio najjače evro-atlantske porodice slobodnih i ujedinjenih država svijeta, Crnoj Gori koja je okrenuta evropskoj budućnosti.

“Svjedočimo obnavljanju već poznatog scenarija – prijetnji da će se izbornog dana, koji bi trebao biti praznik demokratije i iskaz slobodne volje većine, desiti pokušaj destabilizacije Crne Gore. Svi oni koji pozivaju na sukobe treba da znaju da će država zaštititi mir, multietnički i multivjerski sklad i odbraniti Crnu Goru kao građansko društvo. Država nikome ne prijeti, ali je obaveza svake ozbiljne i odgovorne vlasti, da očuva mir i stabilnost. Institucije su spremne da odlučno odgovore na svaki pokušaj nasilnog ponašanja”, navodi Nuhodžić.

Građanke i građani Crne Gore, u to je uvjeren ministar, kao i uvijek do sada, odoljeće provokacijama i pokazati mudrost, zrelost i dostojanstvo.

“Niko nema pravo da u našoj državnoj kući, u kojoj smo svi svoji na svome i svi među svojima, naruši suživot i mir koje smo sačuvali i u najtežim vremenima. Na to nemaju pravo ni ovdašnji ni uvezeni avanturisti, nespremni da prihvate pravila demokratije”, navodi Nuhodžić.

Kako je istakao, prijeteće poruke sa društvenih mreža i u okviru političkih kampanja, obavezuju državu i njene institucije da odgovorno procjenjuju situaciju.

“Prijetnje – sa ma koje adrese da dolaze – neće proći. Kao što ne može proći ni propaganda da će država izazvati udar i incidente. Ali su zato državne institucije spremne da odbrane državu svih njenih građana! Učinićemo sve da se izbori održe u demokratskoj atmosferi, bez incidenata, kako to priliči Crnoj Gori koja je dio najjače evro-atlantske porodice slobodnih i ujedinjenih država svijeta, Crnoj Gori koja je okrenuta evropskoj budućnosti! Poručujem građankama i građanima da država i njene institucije garantuju svima mir, sigurnost i bezbjednost. I 30. avgusta i nakon 30. avgusta”, kazao je ministar.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here