Nikšićka policija intenzivno traga za A.B. za kojeg se sumnja da je počinio krivično djelo silovanje, nezvanično saznaje Dan.

U noći između prvog i drugog avgusta A.B. (39), prema sumnjama policije, silovao je dvadestjednogodišnju Nikšićanku.

Silovanje se dogodilo na teritoriji te opštine u automobilu koji je osumnjičeni prethodno pozajmio od prijatelja. Policiji je prijavljeno da je poslije silovanja, osumnjičeni djevojku izbacio iz automobila. Nikšićanka je zadobila više povreda zbog čega je nekoliko dana bila hospitalizovana. Sada je pod terapijom na kućnom liječenju. Prije nekoliko dana više od stotinu policajaca pretraživalo je širi rejon sela Klenak u Banjanima, ali nijesu uspjeli da uhvate osumnjičenog. Poslije tog događaja mještani sela Klenak i čitavih Banjana su u velikom strahu jer smatraju da se A.B. krije na tom dijelu opštine Nikšić. Zaključavaju se kuće koje se nikada nijesu zaključavale jer u čitavim Banjanima uglavnom žive staračka domaćinstva.

I polovinom juna nadležni su se susreli sa slučajevima silovanja. Viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač saslušao je početkom maja D.D. (25) iz Mojkovca i odredio mu zadržavanje od 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično djelo silovanje.

“Odjeljenje bezbjednosti Bijelo Polje podnijelo je krivičnu prijavu protiv D.D. u kojoj se navodi da je polovinom juna prošle godine, na katunu na Bjelasici, gdje njegova porodica izdiže stoku, silovao rođenu sestru. Ona o ovom nemilom događaju nikome nije pričala sve do nedavno, kada se povjerila sestri, nakon čega je alarmirana policija”, kazao je ranije Lukač.

U prijavi se navodi da je D.D. tokom dana, kada nije bilo nikoga u blizini, ušao u kolibu u kojoj se nalazila njegova sestra, koja je inače maloljetna i pohađa završni razred osnovne škole i silovao je.

Kako saznaje Dan, tokom saslušanja u prisustvu branioca po službenoj dužnosti Fikreta Kurgaša, osumnjičeni je negirao djelo koje mu je stavljeno na teret.

“Nijesam uradio ovo za šta me sumnjiče. To mi je sestra i nikada to ne bih uradio”, tvrdio je okrivljeni. On će biti predat sudiji za istragu Višeg suda Vanji Rakonjac, koja će odlučiti o pokretanju istrage i eventualnom određivanju pritvora.

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda produžilo je pritvor, sredinom avgusta, Podgoričaninu D.K, koji se tereti za krivično djelo silovanje. Tu odluku donijelo je vijeće kojim je predsjedavao Radoslav Konatar. Ranije je isto vijeće potvrdilo optužnicu protiv D .K. za krivična djela silovanje, otmica i nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija.

Osumnjičeni je negirao djelo koje mu je stavljeno na teret.

-“Sve se desilo na potpuno dobrovoljnoj osnovi”, kazao je on na saslušanju.

Podgorička policija uhapsila je D.K. zbog sumnje da je silovao bivšu djevojku. Kako se navodi u optužnici, krivično djelo počinio je uz prijetnju pištoljem. Osumnjičeni se tereti da je bivšu djevojku oteo i da je nakon toga silovao.

“Sumnja se da je D.K. bivšu djevojku, uz prijetnju pištoljem, nasilno natjerao da uđe u njegovo vozilo. Nakon toga je odvezao na jednu lokaciju u Podgorici, gdje je silovao. Nakon izvršenja krivičnog djela bivšu djevojku je prebacio na drugu lokaciju, gdje ju je pustio da izađe iz kola. Prošle godine je Višem državnom tužilaštvu prijavljeno sedam osoba zbog krivičnog djela silovanje. Protiv tri osumnjičena lica prijava je riješena odbačajem, protiv dva je donijeta naredba o sprovođenju istrage, dok su protiv dvije osobe prijave ostale neriješene na kraju izvještajnog perioda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here