Marković:

Samo u Crnoj Gori, duboko u 21. vijeku, imamo situaciju da se u crkvama i manastirima vodi politika a da sveštenici idu u političke kolone i proklinju DPS. Posle 30. avgusta doći će kraj takvom ponašanju. U Crnoj Gori će zakon biti jednak za sve – i nas kao pojedince, i kao političku partiju ali i za Srpsku pravoslavnu crkvu i sve druge vjerske zajednice, kaza je nosilac liste Demokratske partije socijalista DPS Milo Đukanović, Duško Marković na tribini u Kotoru u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore.

Marković je pohvalio rad aktuelne gradske uprave kazavši da su predsjednik opštine Aprcović i njegov tim samo za godinu u Kotoru uradili više nego što su njihovi opozicioni prethodnici uradili za dvije i po godine, te da je Kotor za samo godinu dana učinjen ljepšim nego što je ikada bio.

Komentarišući odborničku listu on je naveo da ona oslikava ono što je najveća vrijednost Crne Gore.

“Onu vrijednost na kojoj je nastala i opstaje Crna Gora. Vrijednost od koje zavisi opstanak Crne Gore. Ta vrijednost je da u Kotoru živi višenacija, više vjera i više kultura, a niko ne razumije koliko vrijedi građanska Crna Gora za njenu budućnost i stabilnost, kao vi Kotorani”, kazao je Marković.

On je kazao da zbog toga u Kotoru i cijeloj Crnoj Gori 30. avgusta građani brane građanski i multinacionalni i multikulturalni sklad Crne Gore kao i antifašističe vrijednosti.

“Zbog toga mi uvaženi prijatelji 30. avgusta treba da pobijedimo naubjedljivije do sad. Zbog toga što naša politička konkurencija sprema sahranu modernoj, savremenoj, nezavisnoj i slobodnoj Crnoj Gori. Zbog toga što ta politička konkurencija želi primat jednog naroda i jedne vjere. Zbog toga što ta politika ne donosi stabilnost i mir niti pojedincu, niti porodici niti državi. Zbog toga ćemo im 30. avgusta pokazati kako se demokratski i slobodno brani i čuva Crna Gora”, kazao je on.

Marković je istakao da samo u Crnoj Gori, duboko u 21. vijeku, se u crkvama i manastirima vodi politika a da sveštenici idu u političke kolone i proklinju DPS. Posle 30. avgusta doći će, ističe on, kraj takvom ponašanju.

“U Crnoj Gori će zakon biti jednak za sve – i nas kao pojedince, i kao političku partiju ali i za Srpsku pravoslavnu crkvu i sve druge vjerske zajednice”, naveo je Marković.

Komentarišući listu “Crno na bijelo”, Marković je kazao da ta lista ne može biti crnja nego što jeste, te da ova lista želi da političkim marketingom i prevarom uzme i preda Demokratskom frontu crnogorske glasove nakon 30. avgusta i na taj način učini da “Crna Gora izgubi svoje ime i identitet i pravo da sami odlučujemo o našoj budućnosti”.

Marković je poručio da zna da konkurencija prijeti ovih dana njihovim članovima, simpatizerima i glasačima te da to rade podlo na različite načine, da DPS ne odgovara na te provokacije jer su mudri, zreli, odgovorni, odlučni i hrabri te da na takav način čuvaju mir i stabilnost u zemlji.

“Ali da im kažem i iz Kotora da je Crna Gora sigurna zemlja, da su crnogorske institucije jače nego ikad u istoriji te da nećemo kao 1910. godine, kada smo doživjeli procvat proglašenjem kraljevine – pa posle 8 godina izgubili Crnu Goru, dozvoliti da ovoga puta izgubimo našu nezavisnost. Spremni smo i odlučni da branimo naše temlje, da garantujemo stabilnost i mir svakom pojedincu i svakoj porodici. I do 30-og, i 30. avgusta i posle toga. Zato hrabro i dostojanstveno na biračka mjesta. Pobijedimo najubjedljivije ikada, ne zbog nas nego zbog naše jedine zemlje Crne Gore. Živjeli!”, poručio je Marković.
Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here