Kako se usljed otvaranja granica sa zemljama okruženja, očekuje više turista jutros je održan sastanak Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, u proširenom sastavu. Inspekcijski organi spremni su da i u pojačanom kapacitetu nadziru primjenu mjera, kazala je šefica tog tijela, Nada Đurđić.

Zbog otvaranja granica sa zemljama okruženja, u fokusu operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu je crnogorsko primorje.

“Danas je sazvan operativni štab u proširenom sastavu, sa predstavnicima i komunalne policije, komunalne isnpekcije, gradova, Ulcinja, Bara i Budve. Sa ciljem da dočekamo spremno odnosno da damo doprinos u pojačanom nadzoru, primjeni mjera NKT-a. Znači svi inspekcijski organi su spremni da sprovode ove mjere i naravno očekujemo da u ovom periodu to bude u nešto pojačanom kapacitetu”, Đurđić.
Pod pojačanim nadzorom će biti lokacije na kojima se očekuje veći broj ljudi. Inspektori će kažu iz operativnog štaba, uglavnom preventivno djelovati.

“I naravno, tamo gdje te mjere ne daju rezultate da se primijene sve rapsoložive druge mejre, od prekršajne odgovornosti izričanja novčanih kažni do podizanja krivičnih prijava i zatvarnja onih objekata u kojma se te mjere ne poštuju”, navodi Đurđić.

A odgovoran odnos prema mjerama zaštite od širenja Kovida-19 su za sada, kađe Đurđićeva, pokazali Podgorica i Nikšić.

“Međutim u pojedinim opđtinama vidimo da to nije u tom pravcu bas na zavidnom nivou, pa je operativni stab organizovao, sastanke sa pojedinim predsjednicima kooridnacionih tijela, čak i sa predsjednikom Opštine Ulcinj. Ti sastanci su veoma kvalitetni bili, veoma dobri, i nakon takvih sastanaka vidimo da se nesto kvalitetnije i bolje prate mjere”, ističe ona.

Šefica operativnog štaba, najavljuje sastanke tog tijela i u ostalim opštinama, sve sa ciljem kako kaže, da se pojača kontrola primjene mjera.

TVCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here