Ministar odbrane Predrag Bošković najavio je da ako se utvrdi autentičnost snimka-razgovora u kome, navodno, članica Demokratske partije socijalista Dušica Vulić provjerava podobnost kandidata za Vojsku Crne Gore, protiv nje će biti podignuta krivična prijava i biće isključena iz Demokratske partije socijalista.

Bošković je nakon sastanka sa slovačkim kolegom Jaroslavom Nađom u Vili Gorica naveo i kako Dušica Vulić nema nikakve veze sa Ministarstvom odbrane.

“Nadam se da će se tim snimkom baviti nadležni organi. Ne znam da li je gospođa Vulić član naše partije. Zna se po zakonu kako se može napredovati u Vojsci Crne Gore i veoma smo ponosni na to što evo već 4 godine od naših partnera za to dobijamo nabolje ocjene. Treće, evo već duže vrijeme smo optuživani da iz Vojscke istjerujemo Srbe pa smo i tu lažnu informaciju demantovali vrlo jasno i uspješno činjenicama i podacima da se na ključnim pozicijama nalaze upravo Srbi. Sad kako se približavamo izborima dolazi na scenu i partijska netrepeljivost. Računam da će, kada prođu izbori i počne kampanja za popis da će se opet vratiti priča o nacionalnoj netrepeljivosti” – kazao je Bošković.

Najavio je i kako će podnijeti krivičnu prijavu protiv svih koji narušavaju njegov i ugled Crne Gore.

““Čekamo stavove nadležnih državnih organa o tome da li je snimak autentičan, ko su involvirane osobe, kada dobijemo to, svakako ćemo se prema tome znati opredijeliti. Za to nama trebaju dokazi da su ove stvari adekvatne, autentične i kada to dobijemo budite sigurni da ćemo biti najsrećniji da podnesemo krivičnu prijavu protiv nekoga ko moje ime zloupotrebljava”, kazao je Bošković i dodao:

“Nekome ko na taj način zloupotrebljava partiju nije mjesto u organima partije “- poručio je Bošković.

Rekao je i kako ne zna šta se u međuvremenu dogodilo sa Marijom koja se pojavljuje na snimku, ističući kako je konkurs i dalje u toku.

Naglasio je i kako je ponosan na činjenicu da ta institucija uživa najveće povjerenje građana.

“Vojska je uvijek tu da pruži građanima ono što im je najpotrebnije. Vojska je stub svake države. Na kraju svog mandata mogud a kažem da sam izuzetno ponosan na to što se Vojsci najviše vjeruje “- naglasio je Bošković.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here