PLJEVLJA – Viša medicinska sestra Opšte bolnice u Pljevljima Dragana Loncović (37) preminula je danas od posljedica koronavirusa, piše PV Informer. U pitanju je drugi zabilježeni smrtni slučaj među medicinskim radnicima u Pljevljima.

Od posljedica virusa Covid 19 nedavno je peminuo primarijus doktor Miloje Jestrović iz pljevaljskog Doma zdravlja.

Dragana je dugo godina, iako veoma mlada, radila kao glavna medicinska sestra na Internom odjelenju pljevaljske bolnice, piše PV Informer.

Ona je Internom odjeljenju radila sa oboljelima od virusa Covid 19. Kada joj je konstatovan pozitivan test na virus korona, prebačena je u bolnicu “Brezovik u Nikšiću”, a poslije pogoršanja zdravstvenog stanja u KBC u Podgorici, gdje je i preminula.

Pljevljaci duboko žale za gubitkom svojih sugrađana koji su kao zdravstveni radnici prvi priskočili u pomoć oboljelima od ove opake bolesti, bez obzira na veliki rizik po vlastito zdravlje i u toj borbi položili svoje živote, navodi ovaj portal.

Draganine kolege su sa izuzetnom tugom za PV Informer saopštili da se Dragana još u martu, kada je počela epidemija, prva dobrovoljno javila da radi na odjeljenju za COVID 19 pacijente i pokazala neviđenu upornost u radu sa oboljelim sugrađanima. Još je tragičnije je što je ova mlada pljevaljska heroina bila jedino djete svojih roditelja.

Dragana je pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima, a isticala se i humanitarnim radom i pomoći svještenstvu Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja zdravstvenih problema.

Tužna su danas Pljevlja i njeni Pljevljaci, a posebno njene kolege i koleginice u Opštoj Bolnici zbog prerane smrti mlade medicinske sestre, javlja PV Informer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here