Portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija UIKS Nebojša Janković saopštio je da je svih šest pritvorenika koji su pozitivni na novi virus korona stabilnog zdravstvenog stanja, te da nijesu tačni navodi da su u lošem stanju i da nemaju adekvatnu medicinsku njegu u UIKS-u.

Janković je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je kovid-19 potvrđen kod pet pritvorenih lica.

“Osim ovih lica još jedno lice se smatra pozitivnim, iako su rezultati testiranja bili negativni, a to zbog kontakta i vremena provedenog sa inficiranim licima. Dakle, smatra se da imamo šest inficiranih pritvorenih lica”, rekao je Janković.

On je pojasnio da je prethodno kovid infekcija registrovana kod službenih lica, a da je ovo prvi slučaj infekcije pritvorenih osoba.

“Odgovor na pitanje kako je došlo do infekcije kod pritvorenih lica svakako će dati nadležni epidemiolog, koji vrši epdemiološko istraživanje. Ono što mogu ja da podijelim sa vama je saznanje koje je uprava UIKS-a podijelila sa epidemiologom, a to je da je jedno od inficiranih lica u prethodnom periodu izvođeno iz UIKS-a na zakazano suđenje, gdje je ostvarilo određene kontakte, tu prevashodno mislim na kontakt sa svojim braniocem”, rekao je Janković.

Za sada je, kaže Janković, testirano 14 osoba lišenih slobode na novi virus korona i testirani su kada je za to postojala opravdana potreba.

“Ostale uhapšene osobe nijesu imale kontakt sa inficiranim pritvorenicima, pa nije ni bilo potrebe za daljim testiranjima”, rekao je Janković.

izvor:RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here