Od otvaranja granica u petak u ponoć do četvrtka u ponoć na ulazu u Crnu Goru na svim graničnim prijelazima registrovano je 56.344 putnika, dok je na izlazu bilo njih 47.475, što čini ukupni promet od 103.819 putnika, saopšteno je Pobjedi iz Uprave policije.
Foto: rtcg.me Arhiva Foto: rtcg.me Arhiva
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarezne bolesti je na prijedlog Instituta za javno zdravlje odlučilo da, kako su naveli, u skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije od petka u ponoć omogući ulazak u Crnu Goru rezidentima svih država regiona, kao i rezidentima SAD uz odgovarajući PCR ili ELISA test.
Kako napominju iz Uprave policije, uz PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata u našu zemlju iz Srbije su, preko Graničnog prijelaza Dobrakovo, ušla 4.252 putnika, dok su iz Crne Gore izašle 2.572 osobe.
“Za sada je najveće interesovanje za ulazak preko Graničnog prijelaza (sa Hrvatskom) Debeli Brijeg na kom je zabilježen promet od čak 8.097 putnika, dok je izašlo iz Crne Gore u BiH 10.533 osobe. Kada je u pitanju ulazak iz Trebinja, na Graničnom prijelazu Ilino Brdo u posljednjih pet dana registrovano je 5.094 putnika, a 3.527 osoba je napustilo Crnu Goru”, kazali su iz Uprave policije.
Na Graničnom prijelazu Čemerno, sa Kosovom, registrovano je osam putnika na ulazu i 10 putnika na izlazu iz Crne Gore.
“Na Graničnom prijelazu Dračenovac (sa Srbijom) registrovano je 3.573 putnika na ulazu i 2.043 putnika na izlazu iz Crne Gore. Na Graničnom prijelazu Grnčar, sa Albanijom, registrovan je 291 putnik na ulazu i 283 na izlazu iz naše države. Kada govorimo o Graničnom prijelazu Kobila, sa Hrvatskom, u našu državu ušlo je 306 putnika, a izašla su 472. Preko Graničnog prijelaza Kula, sa Kosovom, u našu državu je ušlo 915 putnika dok je na izlasku registrovano njih 662”, saopšteno je iz Uprave policije.
Iz Albanije, preko Graničnog prijelaza Božaj registrovano je 4.827 putnika na ulazu i 4.130 putnika na izlazu iz Crne Gore.
“Na Graničnom prijelazu Ranče, sa Srbijom, registrovano je 2.015 putnika na ulazu, te 725 na izlazu iz Crne Gore. Na Graničnom prijelazu Šćepan Polje (BiH) registrovano je 27 putnika na ulazu i 2.232 na izlazu iz države. Kada je riječ o Graničnom prijelazu Sitnica, sa BiH, registrovan je ulazak 10.312 putnika, a izlazak njih 7.669. Na Graničnom prijelazu Sukobin, sa Albanijom, registrovano je 8.859 putnika na ulazu, te 5.384 putnika na izlazu iz Crne Gore. Na Graničnom prijelazu Šula, sa BiH, 15 putnika je registrovano na ulazu u Crnu Goru, dok je njih šest registovano na izlazu. Na Graničnom prijelazu Metaljka, sa BiH, registrovana su 32 putnika na ulazu i 113 putnika na izlazu iz države”, navode iz policije.
Na Graničnom prijelazu Željeznička stanica Bijelo Polje registrovana su 34 putnika na ulazu i 32 putnika na izlazu iz naše države.
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti uvelo je pravilo da Institut za javno zdravlje petkom ažurira listu zemalja za koje će Crna Gora otvoriti granice.
Direktor Instituta za javno zdravlje prof. dr Boban Mugoša prije nekoliko dana najavio je mogućnost povlačenja obaveznog PCR i ELISA testa za putnike koji dolaze iz Srbije.
Avionima stiglo više od 7.000 putnika
Na Aerodromu Tivat od petka je registrovano 4.192 putnika, dok je našu zemlju avionom napustilo 3.407 putnika.
Iz Uprave policije kazali su Pobjedi da je na Aerodrom Podgorica stiglo 3.017 putnika, dok je Crnu Goru napustilo 3.216 osoba.
Preko luka registrovan 441 ulazak
U lukama, na Graničnom prijelazu u Baru, od petka, registrovan je ulazak 37 putnika i izlazak 64 osobe.
“Na Graničnom prijelazu Luka Budva registrovano je 40 putnika na ulazu i pet na izlazu iz Crne Gore. Na Graničnom prijelazu Luka Kotor u našu državu je ušlo 12 putnika, a izašla su dva. Na Graničnom prijelazu Kumbor Porto Novi ušlo je 16 putnika, dok je izašlo iz Crne Gore njih osam. Preko Graničnog prijelaza Luka Tivat u Crnu Goru ušla su 332 putnika, a izašlo je njih 359. Na Graničnom prijelazu Luka Zelenika 41 putnik je ušao u našu državu, dok je 21 putnik izašao”, navedeli su iz Uprave policije.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here