NA STEPENICAMA KUĆE RAKOČEVIĆA U RAKONJAMA, KOD BIJELOG POLJA, OSTAVLJENO PRIJETEĆE PISMO

Kako se bliži 30. avgust, dan parlamentarnih izbora, neki učesnici u izbornoj trci pokazuju nervozu i ne biraju sredstva da zaplaše političke protivnike i njihove simpatizere. Tako su na stepenicama kuće Rakočevića u Rakonjama, kod Bijelog Polja, za sada nepoznate osobe ostavile pismo prijeteće sadržine u kojem su im dali ultimatum da u roku od 24 sata napuste DPS, piše Pobjeda.

U pismu koje nije potpisano, ali je, kao što se može vidjeti na fotografiji, štampano na papiru sa logom koalicije “Za budućnost Crne Gore”, upućene su prijetnje komšijama da će, ukoliko u roku od 24 sata ne napuste DPS, biti javno osramoćeni i oni i njihove porodice, a biće i krivično gonjeni.

Fotografiju pisma koje je ostavljeno na stepenicama kuće njegovog oca u Rakonjama, objavio je na svom Facebook profilu Bjelopoljac Vesko Rakočević. Poruka upućena Rakočevićima nije nimalo bezazlena:

“Još uvijek poštovane komšije, vi za koje sad već svi znamo da ste za račun DPS-a uključeni u sramni proces uticaja na izbornu volju građana, pozivamo vas da u roku od 24 h javno saopštite da napuštate tu parazitsku organizaciju i ne budete više saučesnici u krivičnim djelima! Pozivamo vas da u ime dobrosusjedskih odnosa napravite časniji izbor! Izbjegnite javno sramoćenje vas i vaših porodica i sačuvajte sebe krivične odgovornosti zbog kršenja prava na zaštitu podataka o ličnosti i prava građana da biraju svoje predstavnike!“

Vesko Rakočević je na Fejsbuk profilu uz fotografiju pisma napisao:

“Osvanulo prijeteće pismo na stepenicama od kuće moga oca u Rakonjama Bijelo Polje. Samo da im poručim da znam ko su i: Ko od straha mre za dušu mu prde.”

Pobjeda saznaje da je pismo slične sadržine ostavljeno i ispred kuća još nekih aktivista DPS-a u Rakonjama i Bijelom Polju. Policija je izvršila uviđaj i pokrenula istragu radi otkrivanja počinilaca.

Izvor : pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here