U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena na sjeveru zbog magle.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putevima gdje se izvode radovi obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, lokalitet Crna Greda, zbog minerskih radova, saobraćaj se obustavlja za sva vozila od 11 sati i 30 minuta do 12 sati i 30 minuta.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Danilovgrad – Podgorica saobraćaj će biti u prekidu od 11 do 13 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Rožaje – Špiljani saobraćaj se obustavlja od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja – Metaljka zbog bušačko minerskih radova dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog asfaltiranja saobraćaj će biti u prekidu od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica, dionica Komanski most – skretanje za Bandiće promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog iskopa materijala.

Zbog radova na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a povremeni prekidi saobraćaja su najviše do 15 minuta.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice – Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, ne duže od dva sata.

Na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično jednom trakom na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici kod Doma Vojske i skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani – Tivat odobreno je privremeno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Pljevlja – Ranče saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.

Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvoren je granični prelaz Vuča-Godovo, na putu Rožaje–Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić-Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

U Crnu Goru mogu ući državljani Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz BiH za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove, neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć od sedam do 19 sati preko graničnog prelaza Metaljka, na putu Pljevlja – Čajniče.

mina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here