Fudbaleri Bajerna i Pari Sen Žermena odigraće večeras u Lisabonu finalnu utakmicu Lige evropskih šampiona.

Bajern će 11. put igrati finale Kupa ili Lige šampiona. Prvak Evrope bio je 1974, 1975, 1976, 2001. i 2013, dok je meč za trofej izgubio 1982, 1987, 1999, 2010. i 2012. godine.

“Francuzi imaju sjajan tim, čija je brzina bila poseban segment naše pripreme za ovaj meč. Moramo im odgovoriti čvrstom, kolektivnom i pokretljivom odbranom, ali tako da to ne utiče na naš manir agresivnog presinga na rivala. Znamo gdje su pukotine u njihovom fudbalu, ali i snaga našeg. I želimo da idemo do kraja, kada smo već toliko toga kvalitetnog napravili u ovoj sezoni Lige šampiona. Bajern i njemački fudbal zaslužuju novi evropski trofej”, riječi su stratega prvaka Njemačke Hansa Flika.

Francuski predstavnik prvi put biće akter velikog finala.

“Ne znam kako bih opisao ovo što osjećam pred finale, ne postoji dovoljno tačna riječ za miks emocija. S jedne strane smo i ja moja ekipa iscrpljeni od teških duela posljednjih neđelja, a s druge ludi od sreće što smo stigli dovde. Nema potrebe za posebnim motivacionim govorima i opterećivanje igrača silnim video zapisima, sami su svjesni koliko je ovo veliki trenutak”, tako rezonuje strateg „svetaca“ Tomas Tuhel.

Duel za trofej počeće u 21 sat.
Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here