PODGORICA – Crnoj Gori su potrebne korjenite promjene jer nas je loša vlast osiromašila, unazadila i zaustavila na evropskom putu ali taj proces promjena moraju da vode građanske, progresivne i državotvorne snage, a ne oni koji pale NATO zastave i koji od Crne Gore žele da naprave jednovjersku i jednonacionalnu državu, kazao je generalni sekretar SDP-a i kandidat za poslanika na listi „SDP – JAKA CRNA GORA“ Ivan Vujović.

“Crna Gora se ne može mijenjati sa antievropskim i antizapadnim snagama, nacionalizmom iz devedesetih godina i praksom da se crkva miješa u politiku okupljajući političare i dajući im smjernice za političko djelovanje.

Politika negiranja države, u kojem god obliku da se ona ispoljavala – ekspertskom ili nekom drugom, koja želi da mijenja njen građanski i prozapadni karakter, duboko je štetna za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

SDP – Jaka Crna Gora, kako je rekao Vujović, neće nikome dozvoliti da Crnu Goru, pod izgovorom borbe protiv evidentno loše i poharne vlasti, vrate u prošlost i unište ili obesmisle sva strateška dostignuća koja smo postigli.

“Naš ključni cilj je da završimo pregovore sa EU do kraja 2024.godine. Zato lista SDP – Jaka Crna Gora u našim evropskim partnerima vidi ključnog tj. strateškog saveznika i partnera u procesu uspostavljanja jasne evropske i reformske politike za naredni četvorogodišnji period”, dodaje Vujović.

Put u Evropu i demokratiju, kako kaže, nikako ne ide zajedno sa politikom kleronacionalizma, revizijom naše antifašisitčke prošlosti i rušenjem građanskog koncepta države.

“Kao što, naravno, ne ide zajedno ni sa vladajućom endemskom korupcijom, nepravdom i tajkunskom poharom onoga što su stvorile generacije prije nas SDP, kao i uvijek, vodi svoju, dakle samostalnu, državotvornu i reformsku politiku. Drugi su se mijenjali a naša magistrala je ostala ista – vrjednosno i politički potvrđena u ove tri decenije na
pravoj strani istorije. Nas u SDP ne vodi nijedan centar moći – ni medijski, ni tajkunski, ni crkveni niti neki van granica Crne Gore. Ćutati nećemo na bezakonje vlasti, zbog čega smo i izašli iz takve vlasti ali ni na nacionalizam i klerikalizam koji se želi nametnuti kao paradigma opozicione politike”, naglašava Vujović.

U SDP-u vjeruju da građani imaju lak izbor 30. avgusta.

“Jak SDP znači jaku Crnu Goru. Jaka Crna Gora je Crna Gora lišena korupcije i pohare ali i Crna Gora o kojoj će se odlučivati u Podgorici i na Cetinju a ne sa beogradskih kanabea. Crna Gora je uvijek bila i biće nasjigurnija i najjača sa SDP-om i na politici SDP”, zaključuje se u saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here