Nosilac liste Za budućnost Crne Gore, okupljene oko Demokratskog fronta Zdravko Krivokapić je prije nekoliko dana, tokom predizborne kampanje obišao i mjesto Bijela Crkva kod Rožaja. To ništa ne bi bilo neobično da se Krivokapić sa pristalicama nije fotografisao ispred crkve Svetog apostola Luke u tom mjestu, na kojoj se vijorila zastava Srbije!

Nakon što je ova fotografija objavljena i na društvenim mrežama na zvaničnim stranicama koalicije Za budućnost Crne Gore, uslijedili su brojni komentari korisnika socijalnih mreža.

Mnogi od njih su komentarisali fotografiju sljedećim riječima: “Za budućnost Crne Gore pod zastavom Srbije!”.

Zdravko Krivokapić kao i sama koalicija Za budućnost Crne Gore otvoreno se zalažu za zatiranje svega crnogorskog i ne kriju da im je bliža Srbija od države u kojoj žive i rade.

Nosilac ove liste u javnim nastupima naglašava da im je glavni cilj ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kome se protivi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

On je ranije odgovarajući na pitanje da li računa na podršku Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u izbornoj kampanji kazao da je Crkva rekla da se neće uključiti u politiku. Međutim, mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je iako saopštavao da se neće uključivati u izbornu kampanju, više puta pozvao građane Crne Gore da izađu na izbore i glasaju za prosrpsku opoziciju.

Koalicionu listu Za budućnost Crne Gore čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crne Gora, Radnička partija i Narodni pokret.

CdM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here