Međunarodni dan čišćenja obala u Crnoj Gori biće obilježen danas čišćenjem otpada na 13 lokacija širom naše zemlje.

Akcije čišćenja na 13 lokacija počinju u 9 h i to: Pristan na Luštici, plaža kod Plavih Horizonata, put na kraju Krašića u Tivtu, Barska plaža i plaža Maljevik u Baru, lijeva i desna obala Ade Bojane, Velika plaža u Ulcinju, plaža kod ostrva Sinjavac i plaža Lješnica u Bijelom Polju, obala jezera Krupac u Nikšiću, plaža ispod vijadukta u Rogamima u Podgorici, dok će akcije čišćenja korita Ćehotine u Pljevljima i kanala Solane u Ulcinju biti održane 20. septembra.

Dozvoljen broj volontera na lokalitetima do 40

S obzirom na to da će se akcije čišćenja sprovoditi uz poštovanje mjera NKT, najveći dozvoljeni broj volontera na svakoj lokaciji ne smije prelaziti 40, uz poštovanje fizičke distance od 2 m. Stoga organizatori apeluju na zainteresovane da se prethodno najave koordinatorima akcije za koju su zainteresovani, kako bi se na vrijeme osigurao dozvoljen broj volontera.

Organizatori preporučuju da se osobe koje se nalaze u grupi visokog rizika kao i oni koji su bolesni ili su nedavno posjetili rizično područje, ne prijavljuju za akcije i ostanu u kućama.

Ponijeti zaštitnu opremu, vodu i hranu

Svi učesnici/ce moraju da nose maske i rukavice, da ponesu svoju vodu/osvježenje. Hrana i voda NEĆE biti obezbijeđeni na akcijama ove godine radi spriječavanja širenja virusa.

Svim učesnicima/cama se strogo preporučuje da poslije događaja operu ruke sapunom i vodom ili sredstvom za dezinfekciju ruku.

Volonteri sa sobom treba da ponesu: svoju višekratnu bocu za vodu, udobnu i laganu odjeću, hranu i vodu, kupaći kostim, kremu za sunčanje, kačket ili kapu, naočare za sunce, maske i rukavice.

Radio jadran

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here