Podgoričaninu Srđanu Roćenoviću (34) potrebna je pomoć u rješavanju teških zdravstvenih problema, koji traju nepunih šest godina.

Njegova porodica je apelovala na sve ljude koji mogu da mu pomognu da nastavi liječenje u Beogradu i Istanbulu.

O ovom slučaju Dnevne novine su pisale u više navrata i apelovale na građane i pravna lica da pomognu Srđanu da riješi zdravstvene probleme.

Roćenović je imao više operativnih zahvata u predjelu abdomena, kao i vrata i vratnih pršljenova. Unazad tri godine dobio je neuralgiju nerva trigemini desne strane lica zbog kojih ima više puta dnevno napade sa nesnosno jakim bolovima.

Lijeka i prave terapije za tu bolest nema, jedini izlaz je gama nož koji je rađen prošle godine, ali nije donio uspjeha. Srđan je unazad tri mjeseca preko Fonda zdravstva Crne Gore upućen na ponovni tretman gama nožem u Klinički centar Srbije u Beogradu, kao i u Istanbul radi rješavanja problema u predjelu abdomena, ali ni jedan ni drugi zahvat nijesu mogli biti odrađeni zbog epidemije korone i zatvaranja granice.

Urgentan je odlazak prvo za Beograd, ali zbog teške materijalne situacije koja traje godinama Srđanu je potrebna pomoć zajednice. Naime, on živi sa samohranom majkom kao podstanar sa minimalnim primanjima.

Zato moli sve građane dobre volje i firme da koliko su u mogućnosti pomognu da uskoro otputuje i nastavi liječenje uplatom na žiro račun u Erste banci 540-32098270-48 na ime Srđan Roćenović.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here