Specijalno tužilaštvo dalo je saglasnost Višem sudu u Podgorici da se prihvati jemstvo od 848.000 eura koji je Baranin Ljubo Bigović ponudio za ukidanje pritvora, kazala je za CdM savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović. Podgorički Viši sud do kraja sedmice odlučiće da li će Bigović, koji se tereti za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, Spuž zamijeniti kućnim pritvorom.

“Specijalno državno tužilaštvo saglasno je da se ponuđeno jemstvo prihvati i da se prema optuženom Ljubu Bigoviću odrede mjere nadzora – zabrana napuštanja stana, zabrana napuštanja mjesta boravišta, obaveza povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putnih isprava. Optuženi je na ime jemstva ponudio stavljenje hipoteke na nepokretnostima čija je vrijednost 508.000 eura i 340.000 eura”, navela je Muzurović.

Bigovića su prije nekoliko mjeseci, prema pisanju crnogorskih medija, na zahtjev suda u Istražnom zatvoru posjetili vještaci medicinske struke koji su konstatovali da on treba da bude pušten na kućno liječenje zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Pored Bigovića, za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, terete se Saša Boreta, Ljubo Vujadinović i Milan Čile Šćekić.

Podsjetimo, Vrhovni sud je u decembru prošle godine ukinuo presudu Apelacionog suda od 20. februara 2015. godine kojom su Boreta, Bigović, Vujadinović i Šćekić osuđenih na po 30 godina zatvora zbog ubistva Šćekića i predmet vratio na ponovno suđenje.

Inspektor je ubijen hicima iz automatske puške 30. avgusta 2005. godine na pragu svoje kuće.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here