Zamjenik izvršnog direktora Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Dejan Milovac čestitao je juče Budvanima izbor Marka Carevića za predsjednika Opštine Budva, ali im je poručio da ga drže dalje od tendera dok Crna Gora ne dobije nezavisno tužilaštvo koje će moći da ga procesuira.

Neka je Budvanima sa srećom novi predsjednik Opštine i držite ga dalje od tendera dok ne budemo imali nezavisno tužilaštvo koje će moći da ga procesuira”, napisao je Milovac na Twitteru.

MANS je početkom ove godine podnio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv Carevića je sumnjaju da je zloupotrijebio službeni položaj.

Carević je tim povodom dao izjavu Specijalnom policijskom odjeljenju 25. juna i kazao da su tvrdnje MANS-a neistinite.

“Kompanija Carinvest u vlasništvu Carevića, preko pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata, državnog zemljišta na Krimovici u opštini Kotor. Organi zaduženi za čuvanje državne imovine ovaj slučaj do skoro nisu problematizovali. Za to vrijeme Carević je na državnom zemljištu napravio poljoprivredni kompleks, suprotno zakonu i bez građevinske dozvole”, saopšteno je ranije iz Istrživačkog centra MANS-a.

U toku je i postupak legalizacije objekata na Krimovici.

Prema podacima MANS-a, uzurpacija na Krimovici počela je 2015. godine kada je Carević sagradio prve objekte na državnom zemljištu sa namjerom da na toj lokaciji otvori farme za uzgoj stoke.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here