Bošnjačka stranka uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana Bošnjaka, koji se obilježava danas.

Kako navode, ovo je jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

„Bošnjački narod u Crnoj Gori dao je nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora. Pored svih izazova u prošlosti, Bošnjaci su na ovim prostorima uspjeli sačuvati svoj identitet, jezik, kulturu i tradiciju.

Bošnjačka stranka je, kao legitiman predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, zajedno sa svojim partnerima, svojim djelovanjem dominantno doprinijela da su Bošnjaci danas konstitutivan narod, a da se bosanski jezik može koristiti kao jezik u službenoj upotrebi.

Mi imamo obavezu da čuvamo našu zajedničku kuću, državu Crnu Goru i da donosimo prave odluke koje će nam otvoriti puteve stabilnosti, ekonomskog razvoja i napretka naše zemlje. Bošnjaci su kao narod uvijek podržavali progresivne snage Crne Gore i sigurni smo da će, kako danas, tako i u budućnosti, biti na strani onih koji vode Crnu Goru u pravcu evropskih i evroatlantskih vrijednosti.

Odlučnost Bošnjaka da očuvaju i učvrste jedinstvo unutar zajednice, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima, vrijednost je na koju svi moramo biti ponosni“, navode u saopštenju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here