Službenici Sektor kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice locirali i lišili slobode V.V. (46) državaljanina Crne Gore po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Rim, saopšteno je iz Uprave policije.

“Potjernica za ovim licem raspisana je 09. septembra 2020. godine.

Za V.V. tragaju nadležni italijanski organi radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred nadležnim sudom u Milanu zbog krivičnog djela teško razbojništvo u saizvršilaštvu.

S obzirom na to da je riječ crnogorskom državljaninu, u ovom slučaju se primljenjuje odredbe Zakona o potvrđivanju dodatnog bilateralnog ugovora uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji koja je potpisana između Crne Gore i Republike Italije a koji propisuje mogućenost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična djela”, navodi se u saopštenju.

Naime, kako je navedeno u italijanskoj potjernici, V.V. se sumnjiči da je 20. decembra 2017. godine u 10,30 časova u Milanu, zajedno sa saizvršiocima, provalio u juvelirnicu „Paradiso Luxury“, kojom prilikom su uz korišćenje biber spreja i palice za razbijanje izloga i uz prijetnju pištolja, otuđio više od 20 satova velike vrijednosti, brendova „Rolex“,„Patek“, „Hamilton“, „Philippe Cartier“, kao i dvije narukvice. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta se procjenjuje na više od 200.000 eura, objašnjavaju iz policije.

Nakon saslušanja sudija Više suda u Podgorica je odredio ekstradicioni pritvor za ovo lice.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here