CRNOGORSKI POKRET

Ako postoji nešto dobro nakon proteklih izbora to je da je svako pokazao kako kome “vonjaju tragovi”, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta. Kao da se ovih dana čuje eho nekih prošlih vremena, nanovo se slavi „sloboda“ porazom Crnogoraca i Crne Gore.

“A kakav bi to kontinuitet „oslobodioca“ i „slobode“ bio kad ga na svojoj koži ne bi osjetili Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati,.. Albanci se ovaj put provukoše bez nasilja iz oportunih razloga. Na smiješno opravdanje kako je to refleks sužnjeva koji su se oslobodili i pripisivanje nasilja po śeveru onima koji su izgubili izbore nijesu se upecali ni revnosni, anticrnogorski mediji śevernog suśeda. Toliko su bili ubjedljivi verbalni marifetluci pobjednika izbora da mediji u Srbiji nijesu pominjali ni nasilje, ni ta glupava opravdanja”, navodi se u saopšenju Crnorgorske.

Čudna je to „sloboda“ koja liči na vremena iz prošlosti, dodaju, kojeg se sav civilizovani svijet gnuša. Kako živimo u svijetu laži, zloupotrebe medija, lažovi su postali politički najuspješnija kasta. Više nijesu važna djela, ističu u toj partiji, nego snaga medija i sposobnost obmanjivanja „pučine grdne“.

“Što više pominjanja demokratije i „prve demokratske vlasti“, to više represije i represivne svijesti iz šinjela vremena kad se kažnjavala pomisao, a ne izrečena misao. „Prva demokratska vlast u Crnoj Gori“ je započela buduću vladavinu demokratskim prijetnjama ukidanjem medija, krivičnim prijavama za delikt mišljenja, hapšenjima, partijskim uređivanjem Javnog servisa, vrijeđanjem novinarke što se drznula da njegovom visočanstvu, Dritanu Abazoviću, postavi nezgodna pitanja… Za vrijeme čuvene „diktature“ i „diktatora“ imali smo poplavu medija koji su čak jezivo širili mržnju, olajavali časne ljude, crtali mete, vrijeđali ljude u studiju, ispoljavali agresiju prema neistomišljenicima i to nije smetalo „oslobodiocima“, jer oni nijesu bili mete tih strijela ispodljudskog dostojanstva i nužničke estetike”, pojašnjavaju u saopštenju.

Sad, paunovski nadignutih noseva, kao da su se kandidovali za Nobelovu nagradu skidanjem najvećeg “svjetskog zločinca sa vlasti”, smeta im bilo kakva kritička misao, bilo koja analiza koja ih ne meće među oblake, ubjeđeni da zaslužuju samo fanfare i ode, krenuli su da disciplinuju slobodnu riječ.

“Hoće da sude istini Ranka Đonovića, ukidaju Cdm, Dnevne novine, reketiraju Aktuelno, … slijedeći svog gurua iz sjevernog susjeda, koji je sve medije stavio pod svoju kontrolu i upregao ih u očuvanju totalitarne vlasti i „nemešanje u crnogorske izbore“! I koji je usavršio laž kao vrhunsko sredstvo neograničene vladavine i jednocifrenog procenta opozicije u parlamentu”, navode u Crnogorkom pokretu.

Sve se čini da će „oslobodioci“ istim stopama i istom matricom, poručuju, u kojoj je glavni krivac za sve prošla vlast. Tako su se već čule najave da neće biti novca u državnoj kasi za plate u novembru i, gle čuda, ko je kriv?

“Prošla vlast! Kažu, ostavili praznu kasu! Kao da je prošloj vlasti kasa bila bila prepuna i kao da nijesu imali problema da odgovore na sve potrebe društva u uslovima pandemije i pada privredne aktivnosti.Pozivamo sve građane Crne Gore, bez obzira na naciju, vjeru ili rasu, da ne nasijedaju na budalaštine da će Crnu Goru reformisati Medo, Mandić, Knežević, Milačić, Zogović, Radunović, Vučurović, Bečić, … i da će URA promjeniti svoje ponašanje iz Budve kada je ostala u vlasti koja je slavila sve tragedije Crne Gore iz prošlosti. Više je nego jasno da ovo vrijeme traži objedinjavanje svih patriotskih snaga u Crnoj Gori, aktivan otpor, ogoljavanje anticrnogorske suštine nove vlasti, nepristajanje na novu velikosrpsku AB revoluciju i borbu za ostvarenje onoga što je 22-og maja 2006. propušteno!”, zaključuju u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here