Nosilac izborne liste Crno na bijelo i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da presudan uticaj na rezultat parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nije imala Srpska pravoslavna crkva, već loša politika Demokratske partije socijalista DPS.

On je, gostujući na Televiziji Crne Gore, rekao da ne spori da je crkva imala uticaja na izbore.

“DPS je pravio toliko loših i stupidnih poteza, kao da su to namjerno radili. Ne može da traže krivca u bilo kome, pa ni u mitropolitu MCP Amfilohiju Radoviću. Oni su poraženi već 2016. godine, oni su vodili lošu ekonomsku politiku i to su građani morali da primijete”, rekao je Abazović.

On je istakao da je najznačajnija poruka parlamentarnih izbora u Crnoj Gori to što su građani vratili suverenitet.

Abazović je istakao da je dosadašnja vlast davala utočište ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, te da je direktno učestvovala u tim zločinima.

Na pitanje o ulasku u koaliciju sa ljudima koji podržavaju ratne osuđenike, Abozović je rekao da ima legitimitet da govori u ime svoje liste.

“Ne znam da li su se promijenili. Ali vidim da se javni servis nije promijenio. Mi nismo odustali od svog programa. Imam legitimitet da pričam u ime svoje liste. Mi promovišemo kosmopolitsku politiku sa nevelikom snagom, ali je promovišemo. Oni su potpisali da nema ugrožavanja nacionalnih interesa Crne Gore, da nema promjene državnih simbola, da nećemo povlačiti priznanje Kosova, da ćemo unaprijediti saradnju sa NATO-m. Ne vidim drugačije osim kao veliki korak unaprijed. Ako me pitate da li treba da uđem u nečije srce i da vidim da li je ušao u neki novi talas uvjerenja – to ne želim da radim”, naglasio je Abazović.

On je poručio da nova većina mora da zanemari uskopartijeske interese, već da se fokusira na državne.

Abazović je odmah na početku gostovanja kritikovao rad Javnog servisa. On je rekao da je rezervisan prema svemu što je radio menandžment RTCG-a, te da to nije priličilo javnom servisu.

“Ono što je radio RTCG je zastiđe i antidemokratija. Njima bi pozavidio i Pink koliko su bili antidiskriminatorski. Nadam se da je ovo posljednje gostovanje na ovakvom Javnom servisu. Ovo je televizija u koju nijesmo poznani tri godine, liše predstavljanja lista. Nadam se da se od dna može ići gore”, rekao je Abazović.

On je poručio da bi menadžmentu RTCG-a najbolje bilo da podnese ostavke “i ne potežemo za smjenama koje moraju biti neminovnost”.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here