CRNOGORSKA KULTURNA MREŽA

Crnogorska kulturna mreža najoštrije osuđuje izjavu Dritana Abazovića kojom je okupljene građane na patriotskom skupu nazvao lelekačima, saopštili su danas iz te organizacije, pozivajući lidera URE da se izvini građanima koje je ljubav prema Crnoj Gori dovela na skup.
Kako ističu u CKM, izjava Abazovića je pokazatelj nepoštovanja prema svakom građaninu koji je patriotski orijentisan.

“Iz Abazovićevih javnih nastupa se vidi da nažalost ne kontroliše samog sebe, misleći da sa svoja četiri mandata drži sudbinu Crne Gore u šaci i da su svi koji ne misle kao on građani drugog reda. Njegova izjava je jasan pokazatelj šta građane koji su patriotski orijentisani čeka kada antidržavna koalicija preuzme izvršnu vlast”, dodaju u toj organizaciji.

Ono čega su se, kako kažu, u predizbornoj kampanji pribojavali desilo se Crnoj Gori – antidržavne partije će kada preuzmu vlast početi obračun sa crnogorskim identitetom, u šta ćemo se, ocjenjuju, svi uvjeriti na popisu stanovništva 2021. godine.

“Žao nam je što su na izborima 30. septembra tekovine 21. maja stavljne na kocku i pitanje je dana kada će Crna Gora biti projekat velikosrpskog nacionalizma. U zabludi su potpisnici sporazuma ako misle da crnogorske patriote vjeruju u njegovu iskrenu namjeru, znajući za čiji interes su radili njegovi potpisnici. Bez obzira na to ko u narednom četvorogodištu bude vršio izvršnu vlast naša organizacija neće odustati od borbe za crnogorski identitet i vječnost suverenosti Crne Gore”, poručuju iz CKM.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here