Lekić, Mandić, Medojević i Milan Knežević nijesu moja družina. I nisu. Oni su opozicija. Da li se meni ta opozicija sviđa? Pravo da vam kažem, ne previše. Ne čak ni malo. Ali, i to je opozcija. Ja ne mogu da kažem za koga ljudu da glasaju. Ako su glasali za DF, što da radimo. Ovo je na sjednici SO Ulcinj, u oktobru 2017. godine, a kako se čuje na snimku koji objavljuje CdM, rekao aktuelni lider Građanskog pokreta URA i koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović, koji danas sa Miodragom Lekićem koji je sada dio koalicije Mir je naša nacija, Andrijom Mandićem, Nebojšom Medojevićem i Milanom Kneževićem radi na formiranju nove vlasti i ekspertske vlade.

Naime, tokom tadašnje rasprave u Skupštini opštine Ulcinj, poslanik DPS-a Luiđ Škrelja prozvao je poslanika GP URA Dritana Abazovića da je lično on tražio od potpredsjednika DPS-a Duška Markovića da je jedini spas za Ulcinj da DPS opet dođe na vlast.

Škrelja je, tada tokom sjednice ulcinjskog parlamenta rekao da je Abazović prvo 2014. godine kazao da ide sa svima u koaliciju, samo da “makne DPS sa vlasti”!

“I makli ste DPS. Ali 2016. godine tajnim kanalima pošao si kod Duška Markovića i rekao mu u “četiri oka” da je jedini spas za Ulcinj da DPS opet bude na vlasti”, kazao je Škrelja Abazoviću, što se jasno vidi iz video zapisa sa sjednice SO Ulcinj, koji je objavljen i na društvenim mrežama.

Predsjednik GP URA se pravdao da su kod Markovića tada išli zbog pregovora o prelaznoj Vladi, jer je URA imala svoj interes.

“Vi radite prljave poslove, a interes URA-e građani možda sad ne prepoznaju, ali hoće kroz nekoliko godina”, kazao je Abazović.

Škrelja je odgovorio da Abazović pod “prljavim” poslovima možda smatra to što im je upravo on, kao predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora, potpisao rješenja da primaju plate, iako bojkotuju parlament, ili što traže auta i naknade za smještaj, a ne rade ono za šta ih je narod izglasao.

Svađa se nastavila i dalje. Poslanik DPS-a je Abazoviću poručio da su mu “družina” Miodrag Lekić, kao i osumnjičeni za pokušaj terorizma Nebojša Medojević, Milan Knežević i Andrija Mandić.

“Tvoja družina su oni koji su psovali albansku majku, optuženi za pranje novca, sve ovo su argumentovane stvari, protiv kojih se vodi sudski postupak”, kazao je Škrelja.

Abazović je odgovorio da oni nisu njegova družina, već dio opozicije.

“Oni su opozicija, da li se meni sviđa, pravo da Vam kažem ne baš previše, ne čak ni malo, ali su opozicija. Ja ne mogu da kažem narodu za koga da glasa, ako su glasali DF, tako je kako je”, kazao je tada Abazović.

Ovo je samo jedan od primjera principijelnosti nekih funkcionera nove parlamentarne većine u Crnoj Gori.

Kolektivna amnezija.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here