Inspektor za droge Ivan Cvijović uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora bliskih istrazi.

Kako saznaje Pobjeda, Cvijovića terete da je za osobe iz kriminalnog miljea odavao informacije.

On je saslušan kod sudije za istragu koji je donio rješenje da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Istražitelji utvrđuju okolnosti pod kojima je policajac činio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Nezvanično je Pojedi saopšteno da se utvrđuje kojim bezbjednosno intetesantnim osobama je Cvijović odavao službene inoformacije i da li je za te usluge dobijao novac.

Izvori bliski istrazi navode da su službenici Uprave policije odlučni da se obračunaju sa svakim vidom kriminalnih radnjih, pa i u svojim redovima vode računa. Navode da procesuiranje službenika policije potvrđuje da nema nedodirljivih.

Zbog saradnje sa članovima kriminalnih grupa uhapšen je pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić u septembru 2016. godine. On se tereti da je odavao službene informacije članovima kavačkog klana. Osim Samardžića uhapšeno je više osoba, među kojima je i Slobodan Kašćelan, koji slovi za jednog od vođa ove kriminalne grupe. Jedan od optuženih u ovom slučaju je ispričao uloge članova ove kriminalne grupe.

Osim ovih slučajeva, policija je nedavno procesuirala i službenika UIKS-a Ivana Brnovića, koji je duže vrijeme prenosio informacije za osobe iz kavačke grupe. On se tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Bio je u pritvoru, a nakon što je ponudio jemstvo od 174.000 eura, a sud prihvatio, pušten je da se brani sa slobode.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here