Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić pokrenuo je javnu inicijativu za dodjelu Medalje čovjekoljublja, najvećeg crnogorskog ordena za ovu oblast Hajrizu Brčvaku. Kako je Kavarić naveo, Brčvak je oreden zaslužio zbog pomoći bolesnim građanima Crne Gore u vrijeme epidemije Covid 19, koja nažalost još traje, i to “izvan i iznad zahtjeva dužnosti ovog crnogorskog humaniste”.
Kavarić je u obrazloženju istakao da je Brčvak je u vrijeme epidemije Covid 19 iz ljudskih, humanih i patriotskih pobuda pokrenuo i realizovao brojne humanitarne i donatorske aktivnosti koje su rezultirale ogromnom tehničkom pomoći zdravstvenom sistemu, velikom moralnom i motivišućom podrškom svim građanima Crne Gore kao i brojnim humanitarnim aktivnostima na teritoriji čitave zemlje.

“On su za rezultat imale bolji odgovor na epidemiju i jačanje ukupnog ugleda Crne Gore i patriotskih osjećanja svih njenih građana. U skladu sa zakonom, inicijativu pokrećem prema Predsjedniku Crne Gore. Očekujem da ovu inicijativu podržite i time i sami doprinesete ciljevima koje je promovisao i sam gospodin Hajriz Brčvak”, piše u obrazloženju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here