Poznati beogradski voditelj Zoran Kesić preko noći je postao “državni neprijatelj broj jedan” zbog svojih satirčnih komenara u svojoj posljednjoj emisiji koju je nazvao “Kako je Vasilije Ostroški pobijedio Mila”. Društvene mreže u Srbiji i Crnoj Gori su preplavljene komentarima “uvrijeđenih” građana, koji Kesiću upućuju psovke, jer je, kako tvrde, u svojoj šali pretjerao.

Kesićev slobodni stil plivanja kroz emisiju koja traje 24 minuta, uz ironiju, sarkazam, paradoks, hiperbolu, do juče su svima bili simpatični. Kad Kesić “opere” nekog ko građanima nije simpatičan onda je jedan od najduhovitijih voditelja na ovim prostorima, ali kada pomene Amfilohija Radovića onda tu nastaje problem.

Svoju emisiju počinje pričom o Crnoj Gori kao “jugo-zapadnom srpskom pokrajinom”, ali ubrzo dodaje da se šali. To nikom nije zasmetalo. Zasmetalo je, ipak, pominjanje i Svetog Vasilija Ostroškog koji je, kaže Kesić, pobijedio Mila na izborima. Pa zar nije i sam Zdravko Krivokapić, nosilac liste Za budućnost Crne Gore, rekao da Đukanović izgubio vlast jer udario na Boga i Svetog Vaslilija? A i Matija Bećković je tvrdio da je protivkandidat Đukanoviću na izborima bio Sveti Vasilije Ostroški, a s njim i Sveti Petar Cetinjski i Sveti Arsenije Ždrebaonički i Sveti Stefan Piperski. A sa njima Sveti Sava i hiljade oltara Srpske pravosloavne crkve…. Kesić je pričao o istoj stvari, jedina razlika je što je bio – duhovit.

“Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svidio upravo Vasilije Ostroški koji “iz opravdanih razloga” nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog PR-a Amfilohija Radovića da po prvi put u životu izađe na izbore”, rekao je Kesić.

“Dobro, tehnički, izađe iz džipa i glasa. No, iz ćega će”, dodao je beogradski voditelj, dok u pozadini ide snimak na kome Amfilohije izlazi iz džipa. No iz čega će…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here