Policajac u Istražnom zatvoru Ivan Brnović, koji je u junu ove godine uhapšen zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije, ponudio je jemstvo za izlazak iz pritvora stavljanjem hipoteke na nepokretnosti koje su procijenjene na 174 000 eura. Tu informaciju je za Dan potvrdila portparol podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović, koja je saopštila da je u toku postupak po predlogu za jemstvo.

Brnović je uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva, koje već nekoliko mjeseci provjerava još neke službenike Istražnog zatvora za kojs postoji sumnja da su bili uključeni u kriminalne poslove kavačkog klana.

Brnović je radio kao ključar u Istražnom zatvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima, jedan pritvorenik koji je pristao na saradnju sa tužilaštvom ispričao je o “dodatnom” Brnovićevom poslu u zatvoru.

Brnovića su uhapsili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Prema nezvaničnim saznanjima, tužilaštvo tereti Brnovića da je prenosio informacije članovima kavačke kriminalne grupe. Za to postoje i dokazi, jer je Brnović neko vrijeme bio pod nadzorom, a tereti ga i iskaz svjedoka.

Brnović je uhapšen samo dva dana nakon ranjavanja pritvorenika Ranka Radulovića iz Nikšića.

Radulović je ranjen 3. juna, na poligonu za šetnju Istražnog zatvora u Spužu. Istražitelji su identifikovali četiri osobe za koje se sumnja da su članovi kriminalne organizacije koja je pokušala da ubije Radulovića. Svi su označeni kao bliski kavačkom klanu, osim zatvorskog policajca, protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak.

Ova dva događaja istražitelji ne povezuju, već se, kako su pojasnili, radi o novoj istrazi.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here