Fudbalski savez Crne Gore udvostručio je pomoć klubovima kako bi se lakše izborili sa posljedicama epidemije koronavirusa, poručio je sa sjednice predsjednik Saveza Dejan Savićević.

“Tako će svi klubovi u Telekom prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi u naredne dvije sezone dobiti po 80 hiljada eura pomoći Saveza, a drugoligaši će dobiti po 40 hiljada. Novac će biti isplaćen u osam jednakih rata tokom takmičarske sezone kako bi klubovi redovno mogli da servisiraju obaveze prema takmičenjima”, istakao je Savićević.

Situacija u zemlji i svijetu nije zaustavila jak investicioni ciklus saveza posvećen unapređenju fudbalske infrastrukture u zemlji, istakao je Savićević.

“Nastavili smo realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji FSCG, izgradnju reflektorskog osvjetljenja na stadionima prvoligaških i drugoligaških klubova. Nakon postavljanja reflektora na stadionima OFK Titograda i Iskre, osvjetljenje je instalirano i na stadionima Podgorice, Zete, Rudara, Dečića i Koma”, naveo je Savićević.

Savićević je rekao i da je nekoliko kapitalnih projekata u toku poput izgradnje stadiona Sveti Petar Cetinjski na Cetinju, rekonstrukcija tribine u Nikšiću, te stadiona Podgorice u Lješkopolju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here