Kontrola optužnice protiv kriminalne grupe odgovorne za krijumčarenje 840 kilograma kokaina iz Južne Amerike u portugalsku luku Porto u semptembru prošle godine, zakazana je za 15. sptembar, saopšteno je Danu iz Višeg suda.

Na čelu kriminalne grupe, prema stavu specijalnog tužilaštva su Nikica Todorović i Damjan Vukašinović, koji se nalazi u bjekstvu. Todorović, Ranko Stojović, Milica Bukilić, Jovan Ercegović, Milovan Lolo Laković i Darko Giljača uhapšeni su 11. marta, a potom i sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu, dok se za Radojem Radulovićem, Damjanom Vukašinovićem, Marijom Lazović i Zarinom Karkeljom još uvijek traga.

Dragana Prostran iz Podgorice puštena je krajem jula da se brani sa slobode. Ona je prethodno uhapšena u Njemačkoj pokrajini Hesen no međunarodnoj potjernici koju je za njom raspisala kancelarija Interpola u Podgorici.

Ova grupa se tereti za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje narkotika. Todorović i Vukašinović su početkom marta 2018. godine, kako se osnovano sumnja, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji je plan bio da djeluje na međunarodnom nivou, radi krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Iz Specijalnog tužilaštva su nakon hapšenja dijela ove grupe saopštili da je kilogram kokaina kupovan za 5.000 do 6.000 eura a prodavao se za 30.000 do 40.000 eura.

Istražitelji optužbe, na račun ove grupe, dokaze temelje na informacijama prikupljenim u izviđaju, a posebno iz mjera tajnog nadzora.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here